Effektivitet!

Stämplade ut från Ica kl 17.00, hann sedan tanka, åka hem, fika, tända upp, byta om och göra i ordning första hästen till kl 18.05, rätt bra va? Det var Szum som jag tömkörde, han kändes lite laddad och småfrustrerad men gick rätt bra däremellan. Efterhand slappnade han av och när jag nästan var färdig hörde jag ett konstigt ljud från en av hagarna, sekunden senare ser jag Peppe och Oliven promenera ut ur sin hage! Som tur var så fanns Malin nere vid boxarna och kunde fånga in rymlingarna. Någon mer tömkörning blev det inte för Szum i kväll.
 
I stället lagade jag hagen och red sedan Peppe på slingan i mörkret, även om lampan från ridbanan lyser upp en del. Tyckte han skötte sig bra med tanke på mörket och att Malin longerade Oliven precis bredvid slingan, inget tjafs eller att han försökte gå till Oliven. Första galoppfattningen tog inte riktigt men sen hjälpte Malin till och drev lite bakifrån och då galopperade han så fint. Inte brydde han sig om att Oliven gick sedan heller, vilken pärla till häst Peppe är! Undrar om Szum någonsin kommer bli lika cool?
 
Klockan 19.45 hade jag hunnit natta stallet, är inte det rätt effektivt? Anledningen till denna brådska var att min granne, och ägare till Corran som var här i fjol, fyllde 50 år. Så det blev smörgåstårta och en massa kaffe till kvällsfika. Nu är det sängen som gäller, måste vara ute hos hästarna tidigt i morgon med!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0