Blåsväder!

I morse när jag vaknade så var det sol och underbart väder, perfekt tänkte jag då min plan för dagen bara var atyt rida alla hästarna. Men det vände snabbt! När jag hade mockat klart och skulle börja rida så var det helt plötsligt snöstorm och inte alls något ridväder! Jag fick byta planering och åkte i väg på byn en sväng i stället, handlade, köpte vitaminer till hästarna och tog en fika. På eftermiddagen lugnade vädret ner sig och jag kunde börja rida, dock hade klockan runnit i väg så alla hästar hanns tyvärr inte med.
 
Började med Taggen som fick gå galopp programmet på slingan, och sen tömkörde jag Ellen. Efter bara två dagars arbete med henne går mina tankar att hon är en energisk häst men där mycket av energin och drivet går uppåt i stället för framåt. Hon skulle behöva få ut steget lite, sträcka ut halsen och bli lite lägre och rundare i formen, dessutom ska vi jobba med stödet och kontakten med bettet och eftergiften i innersidan. Tror absolut det kommer, hon var riktigt fin på slutet i dag när vi tömkörde. Planen nu i början är mycket tömkörning och uteritter! 
 
På kvällen kom Malin och vi red ut med Peppe och Oliven i mörkret och blåsten. Peppe var så cool trots att vi red förbi gnäggande hästar, skällande hundar, fladdrande plast och att blåsten tog tag i reflextäcket så jag trodde vi skulle lyfta. Det är verkligen en toppenhäst, dessutom har han ju blivit så fin!
 
Ellen i dag innan tömkörningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0