Sommarhästar!

I dag har Cadde åkt hem, nog blir det lite tomt varje gång någon av hästarna åker men han har verkligen gjort sig förtjänt av sommarlov. Nu hoppas jag på lite nya hästar och projekt att ta tag i! Sommaren är ju bästa tiden att jobba med hästarna, skönt väder, bra underlag och ljusa kvällar! Men vi får se vad som händer framöver.
 
Red ut Peppe på förmiddan, han var pigg i dag men efter vi galopperat en del så gick överskottsenergin över. Sen tog jag med mig Cadde när jag ändå skulle åka till hans hemtrakter för lektioner. Lastade honom ensam, han är ju så snäll och duktig så det gick galant, trots att han inte åkt mycket i transport innan han kom hit. Förutom lektioner så red jag en ardenner (!!!) och Sickan. Sickan har haft en längre, och säkert välbehövlig, vila men när hon skulle sättas i gång kom lite av hennes sadltvångstendenser tillbaka och ägaren ville ha lite hjälp vid första uppsittningen. Ni som följt bloggen ett tag vet vilka problem vi hade när hon reds in för två år sedan, sista året har det ju inte varit några problem alls i princip men efter vilan kom det tillbaka lite. I dag var hon lite spänd först så jag hängde några steg innan vi satt upp, var inga problem alls sen. Ja förutom att hon var väldigt okoncentrerad när jag red... Men hon är nog snart tillbaka i gammal fin form igen!
 
På kvällen släppte vi ut grabbarna på bete, alla fem valackerna ska få gå i hop nu men det var ett lugnt hopsläpp. Dom åt lite, galopperade en del men inget bråk. Försökte ta lite bilder, men som ni vet så är det inte helt enkelt att fota hästar i rörelse. Här har ni kvällens, kanske inte så lyckade, resultat:
 
Hästrumpor!
Oliven, Taggen, Szum, Peppe och Gandalf!
 
Dom skitigaste hästarna tillhör mig, de två blanka är Malin och Elises... Nästa gång ska jag borsta mina så de också blänker när det ska fotas, oproffsigt av mig att inte tänka på det!
Szum och Peppe!
 
Full fart!
Vad då ha motivitet mitt i bilden? Dom sprang för fort helt enkelt.. Gandalf och Szum!
 
Hästhög!
Szums rumpa, Peppe, Gandalf och Taggens rumpa. Lite rolig bild ändå!
 
Mat!
Szum! Kunde han inte haft örat framåt då?
 
Får nog göra ett nytt fotoförsök en annan kväll!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0