Kvällstävling i Matfors!

I dag var det dags för den årliga kvällstävlinen i Matfors och med den är det sommar! men innan vi åkte dit hann jag ju med lite annat också!
 
Började med Szum, fortsatte samma jobb som igår med travbommar på volt. I dag hade vi travbommar på  ena sidan av volten och red en övergång till skritt på den andra. Det gick riktigt bra, är ofta så med szum att han är som bäst dag två man gör något, därför jobbar jag gärna med samma sak två dagar i rad med honom. Det tar en stund innan poletten trillar ner på honom och när han hinner smälta det lite så blir det bättre. Avslutade med att skritta en sväng i skogen. Sen tog jag in Taggen, tvättade honom och sen fick han stå inne och vila några timmar. Under tiden red jag Actrice, vi red en sväng och i dag testade vi även lite trav. Hon tycks vara expert på att plocka med sig löv och grenar när man rider förbi, jag hade fullt upp att parera henne när vi red en stig som är kantad av sly, trots att jag gjorde mitt bästa att hindra henne så gick munnen konstant! Pigg och glad är hon i alla fall!
 
På eftermiddan så åkte jag och Malin till Matfors och hopptävling. Framridningsbanan var inte så rolig med massor av stenar, Taggen är inte förtjust i att trampa på stenar och han kändes så knackig där att jag av upp och red fram på parkeringen i stället! Där lutade det visserligen men var mjukt gräs och Taggen kändes fin! Även framhoppningsbanan passade honom så jag tycker ändå jag fick bra uppvärnmning. Tycker han kändes bra inne på banan, vi fick två rivningar på räcken. Det ena red ajg i väg honom lite stort och på det andra så drog han lite mot utgången och blev lite stark. Malin och Oliven var felfria. Även 1 meters klassen kändes bra, vi kom på trean i fel galopp eller kors och där rev han sen spände han nog sig lite och rev fyran och femman med. Blir ofta så med honom att får man en rivning så fär man ofta ett par till direkt. De sista sprången var dock riktigt bra. Och det viktigaste av allt, han kändes som vanligt, vårat självförtroende efter vårens strul är tillbaka och det är roligt igen! Malin fick en rivning i omhoppningen efter en för snäv sväng men knep ändå sista placeringen!
 
Taggen och Oliven mellan klasserna!
 
Malin och Oliven!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0