Kramfors!

Tävling i Kramfors i dag, blev ju inte riktigt som tänkt och även om jag hade ganska låga förväntningar så blev jag ändå besviken.
 
Taggen kändes jättefin på framridningen till första klassen, som var en 0,95 m, han var avspänd och det känns verkligen att han blivit mycket bättre i markarbetet nu. Framhoppningen kändes också bra, nästan för bra, så jag blev väldigt förvånad när han inne på banan kastade sig förbi första hindret, inte bara en gång utan flera.. Hindret låg vid staketet och nedanför banan går en stor å, många hästar var spända där men jag hade ju ändå visat honom hindret som var blått med en planka. Jag vet inte vad som flög i honom men roligare än så blev det inte i den klassen. Jag var grymt besviken och tänkte stryka mig i 1 meter. Men till slut bestämde jag mig för att försöak hoppa ett par hinder i alla fall, bara för att få se om det var hindrets placering i första klassen eller något annat som störde honom.
 
Gick inte ens banan, och på framridningen red jag mest framåt och checkade att han var framme för skänkeln. Hoppade fram lågt och i ett friskt tempo, han kändes bra men det gjorde han ju innan första klassen också. Inne på banan hade jag bestämt mig, vi skulle över! Och hoppa gjode han, det gick lite fort, blev lite ostyrligt och bommarna ramlade men det fanns ingen tvekan hos honom! Planen om att hoppa tre hinder ströks och vi red hela banan, som tur var hade jag lärt mig den ändå. Även om flera hinder föll så var jag rätt nöjd, lite mer jävlar annamma hos ryttaren var det som behövdes! Att komma i håg till nästa gång!
 
Malin blev tvåa i 1 meter, dock inte en av hennes bästa rundor men Oliven svänger på en femöring och hoppar snällt i alla lägen! De debuterade även 1,10m men där tog energin slut hos dom båda, men främst Oliven. Det var en lång och varm dag så det är inte så mycket att säga om det, lite galoppjobb och fortsatt hoppträning så kommer de hoppa 1,10 med lätthet.
 
När vi kom hem så longerade jag Szum först, han fick hoppa över en av stockarn ai lina och det gick så fint. Dags att börja sätta lite fart på honom så även han får visa upp sig på tävlingsbanorna! Red sedan en mystur med Räkan och tvättade henne inför morgondagens äventyr! Avslutade kvällen med lite rabarberpaj!
 
Har i kväll lagt ut en annons på Taggen. Vill se lite hur intresset ser ut, det är verkligen dags att fundera över hur jag ska satsa framöver och på vilka hästar. Vi får se hur det blir!
 
Framhoppningen till första klassen!
 
Fin Tagg!
 
Malin och Oliven efter 1 meters klassen!
 
 

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Säg till nästa gång ni ska på någon tävling :)

2013-06-04 @ 23:53:57
URL: http://nattstad.se/finlillbeccas

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0