Travet!

I dag var det hopptävling på Östersundstravet. Jag åkte dit med Taggen, vi skulle hoppa en klass, 1 meter. Det är ganska stora tävlingar med högre klasser under helgen så det var mycket att titta på, flaggor och reklam runt banan och många tittiga hinder. Och varmt på det! Taggen latjade lite på framhoppningen, med att kasta sig förbi hindren, så kan han ju göra utan att det påverkar resultatet på banan sen, men det gjorde mig lite orolig eftersom det var mycket att titta på. Så för säkerhets skull la jag upp ett ordentligt tempo, alltså lite väl högt tempo. Ettan kändes jättebra men sen saknades det nog någon halvhalt innan tvåan för där blev det väldigt forscherat med en rivning som följd. Till trean som var ett räcke ur sväng kom vi obalanserat och i högt tempo, Taggen sa i från och tänkte inte hoppa om ryttaen red så dåligt (kan jag ju förstå...). Han for förbi det hindret, vi fick samla i hop oss och i nästa försök var det riktigt bra, men sen kom den (för mig) fruktade kombinationen, det blev en vägran även där och då var vi ute. Tråkigt men jag tycker nog att jag red väldigt dåligt! 
 
Vi tar nya tag nästa helg, vilket jag tror kommer gå bättre när det inte bara är en start att lägga allt fokus på. I dag kändes det som var min skalle som satte stopp, mental kolaps helt enkelt! Föruom det dåliga resultatet var det en trevlig dag, sol och skönt (när man sitter vid sidan av banan och inte behöver rida i väst och kavaj!) och fina hästar! Min pappa kom och tittade, typiskt att det skulle gå dåligt just då, tror inte han har varit på en tävling på kanske 7 år! Så det var på tiden!
 
När vi kom hem, kan lova att det var varmt i bilen, så hade det precis varit oväder med åska och hagel så det var betydligt svalare och skönare. Tog det lugnt några timmar innan en kompis som bor i en annan del av landet men som är här på semester kom på besök. Vad gör man när man får hästkompisar på besök? Jo man rider såklart! Vi tog en ganska sen kvällstur, jag red Lillan och hon fick testa på tanten. Lillan var lite spänd i början men slappnade av efterhand, vi travade en del och hon skötte sig bra. Tanten var pigg som vanligt! På hemväg knakade det till bredvid stigen, typiskt nog var det något djur där men vi vet inte om det var rådjur eller älg, som tur var höll sig hästarna lugna. Det är ju bra miljöträning för unghästarna här i skogen i alla fall! Säga vad man vill, det är roligt med tävlingar och sånt, men roligaste är nog ändå jobbet med unghästarna!
 
Avslutade kvällen med fika och då hade även Malin anslutit då hon var och kollade till Oliven på kvällskvisten. Tror jag sover gott i natt, och det är nog bäst för i morgon förmiddag är det lektioner igen!
 
Jag och Taggen framför tävlingsbanan på travet!
 
Pappa som inte varit på tävling på flera år fick agera groom, det tycktes gå bra!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0