Träningsläger dag 1

Så var årets första läger i gång! I dag med härligt sommarväder, på förmiddan lite svalare och lätt blåst till ryttarnas glädje, på eftermiddan skön sol för oss som slapp svettas i sadeln!
 
Värmde upp dagen med en lugn skogstur med Actrice. Vi letade nya stigar, styrde runt träd och hoppade en stock. Perfekt början på dagen! Sen drog jag till Nylands Hästsportlag och träningsläger för unga vuxna, och både Malin och Elise där med sina pållar. På förmiddagen har de i dag ridit dressyr, jobbat med raka spår, att vända för ytterhjälperna och skänkelvikning. Bland annat fick de rida skänkelviknig på diagonalen i trav och sedan i dt sakta av till skritt några meter och sedan sätta i gång i trv igen, hela tiden kvar i skänkelvikningen. Det gör skänkelvikningen ännu lite jobbigare och är ett bra sätt att få hästen att sätta in inner bakben under kroppen. På eftermiddagen fick de hoppa, jobbade mycket med en långsida med räcke, 13.5 meter till tre studs, och 13, 5 meter till räcke. De fick lägga volter över räckena och rida på fyra galoppsprång. Bra övning men lite kämpigt för några av dom! På teorin har vi pratat ridlära, som alltid tåls att repetera, och hur man bygger upp hästen. I morgon väntar nya utmaningar!
 
När jag kom hem så longerade jag galoppprogrammet med Taggen och sen fick jag äntligen hämta hem min transport som varit på service, som jag har saknat den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0