Punktering!

Har haft en lång dag, en riktig skitdag faktiskt. Skitväder är det också, kallt, blåst och regn gör att detkänns mer som höst än som juli. Fleecejacka och regnkläder verkar vara semestermodet just nu! Tråkigt!
 
Är väl lika bra att börja från början... Det regnade i morse så jag passade på att planera helgens lägerteori på morgonen innan jag åkte ner till hästarna. När jag kom dit i dag stod fuxstona sida vid sida och betade! Inga sura miner i dag och det verkar som Räkan återigen är lägst i rang, huvudsaken är att dom är sams! Red Actrice först, hon fick gå lite dressyr i skogen. Tycker jag hittar knapparna rätt bra nu och när jag trravade ner på hemvägen var hon jättefin! Red ut Taggen, red ett lite lugnare galoppjobb och han var lugn och fin.
 
Efter lite sallad till lunch var det Szums tur. Jag såg redan innan jag satt upp att han inte var på humör i dag, när jag bad honom stanna eller backa så tittade han bara trotsigt på mig, kaxig som bara den! Trots detta satt jag upp och red i väg, eller försökte rida i väg... Jag kom bara ut från gården så var det stopp, vi kunde inte komma överens om vilket håll vi skulle åt (jag ville åt ett håll, Szum åt motsatta), då han för dagen inte bara var tjurig utan även kändes spänd och expolosiv så kände jag rätt snabbt att det här kommer bli svårt att reda ut, det var som att sitta på en bomb .dessutom en trotsig bomb! Så jag avbröt faktiskt, vilket jag sällan göt med honom, och longerad ehonom i stället. Det var mycket överskottsenergi som skulle ut och han drog järnet i galopp! Sen satt jag upp och red lite vid hagarna, han var spänd i början men slappnade av sedan. Tror faktiskt han behöver lite vila snart.
 
Sen var det Lillans tur, den nya treåringen, hon verkar cool. Jag satte fast henne, borstade, provade ut träns och sadel utan problem. Och det kan man väl tycka at vilken treåring som helst ska klara men det är faktiskt en helt anann sak att bli fastsatt mellan två träd i skogen... Vi longerade lite i skrtt och trav i båda varv, inga konstigheter, och sedna jobbade vi lite från marken och jag gick i genom mina förberedande uppsittningsövningar som jag brukar göra. Hon funderade nog mest vad jag höll på med... Hon är ju inriden men har haft vila så jag tycker lite repetion inte skadar!
 
På kvällen var det lektioner som gällde. När jag skulle åka från första lektionen så hade jag punktering!! Jag var redan innan lite stressad eftersom första ryttaren varit lite sen, kan säga att jag var ännu mera sen efter punkteringen... De höll på grusa upp vägen och en sten hade gått in i däcket, ingen domkraft hade jag så klart men som tur var kom det räddning! Fick hjälp att byta däck och låna ett reservdäck eftersom mitt inte passade (!!!), tänk vilka änglalika människor det finns! När jag åkte därifrån lät det fruktansvärt från däcket för en plåt hade kommit mot och låg på. Så inte nog att jag var sen, bilen lät förskräckligt också! Som tur var har jag förstående kunder och jag kunde ha alla, avslutade kvällen med att rida Cornelis. Har inte ridit honom sen han var här i fjol, han var spänd i början men på slutet kändes han fin. Det är verkligen en speciell häst men så rolig att rida. Är så roligt att få följa hästarna som varit här!
 
Kom hem mitt i natten, fick hjälp att byta till ett eget däck och få bort plåten som lät. Upptäckte dessutom att båda blinkerserna fram var trasiga i glaset, blev en dyr kväll! Nu är jag helt knäckt och vill bara sova. I morgon sista dagen på Ica innan semestern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0