Rolig ridning!

När man kliver upp 6.30 på en lördagmorgon, -21 grader ute, för att ge sig ut med hästtransport på hala vägar, är det inte utan att man funderar om man verkligen är normal? Men i dag var det i alla fall värt det! Var till Ammer på dressyrträning för Annelie och det var riktigt roligt att rida!
 
Red Taggen först. Vi var lite sena så jag hann bara longera några minuter i galopp och inte rida något innan, men det kändes ändå helt okej. Jobbade mycket med rakriktningen, speciellt i galoppen. Och även om han inte kändes lika fin som förra träningen så känns det verkligen som det börjat lossna med honom, det är en enorm skillnad mot i höstas då vi var i en djup svacka. Tror galopp programmet har gjort stor nytta på honom!
 
Sen var det Räkans tur, hon har inte gått en träning sen i juli och hon kändes spänd när jag red fram, vilket kanske inte var så konstigt då taggen stod och skrek efter henne inne i stallet. Tänk att dom blir så fäst vid varann så fort vi åker i väg, hemma bryr dom sig inte så mycket om varann... Men på träningen kändes hon jättefin hela tiden fram till vänstre galoppen där vi stötte på lite problem. Jag har varit väldigt fokuserad på höger bakben, som hon är svag i, vilket gjort att jag drivit väldigt mycket med höger skänkeln. Nu ville Annelie att jag skulle driva  vänster bak lite mer, men jag kunde helt enkelt inte driva med bara vänster skänkel i galopp! Vilket ju är lite märkligt med tanke på att jag ju kan det på Taggen och andra hästar... Men höger skänkeln levde ett helt eget liv och drev ändå, och vänster skänkeln var bara som en kokt spagetti! Får nog träna lite på det där! Är i alla fall väldigt nöjd med Raäkna som gjorde en av sina bästa träningar någonsin!
 
Szum har varit själv hemma i dag, en av grannarna har kollat till honom ett par gånger och han hade hållt sig lugn. Men han hade nog lessnat lite sen, för när vi kom hem stod han visserligen i en hage men inte i sin hage... Han hade rivit två hagar och trampat av sig en sko! Rätt bra jobbat, dessutom hade han sprungit en del så han har helt enkelt motionerat sig själv i dag! Själv fick jag lite extra motion med att laga hagar i kylan, vi har fortfarande -18 grader, men var glad att det fortfarande var ljust när vi kom hem!
 
Påklädda hästar inför hemresan, i dag var det rutigt som gällde!
 
 
Lastning! Som tur är så har jag väldigt lättlastade hästar!

Kommentarer
Postat av: Katriina "Katta"

Du gör det så bra, följer din blogg varje dag och jag tycker du är en riktig kämpe och så duktig!

Svar: Tack! Roligt att det är några som följer bloggen!
Pernilla Engström

2013-01-26 @ 23:30:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0