Ridlärare Level 2

Jag vill påminna er om att jag är Godkänd Ridlärare Level 2. Förutom att det är viktigt med utbildning så innebär det att jag får skriva ridintyg för grönt kort. Det är nytt nu att man måste ha ett intyg på att man rider på en viss nivå för att få sitt gröna kort.
 
Det finns tre nivåer av ridlärare, där level 1 är de med lägre utbildning och level 3 de med längst och högst utbildning. Jag är level 2 vilket motsvarar det som förut benämdes ridinstruktör.
 
 
Att vara ridlärare och utbilda ryttare och hästar innebär ett stort ansvar och jag tycker det är viktigt att man har en utbildning och en bra grund att stå på, även om erfarnehet också är viktigt. Att rida för en utbildad ridlärare eller tränare innebär också att det finns en likriktning på ridningen, man vill ju att det ska vara samma sak att rida på en ridskola i Luleå som i Malmö, eller hur? Sen är det givetvis även viktigt att man håller sig uppdaterad och fortsätter vidareutbilda sig och utvecklas. Därför är det numera krav på att man måste gå fortbildning minst vartannat år för att få behålla sin titel, det tycker jag är bra. Själv tycker jag även att det är givet att man som ridlärare ska rida aktivt, vara ute på tävlingar och träna för olika tränare för att själv utvecklas och inspireras!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0