Nyklippta och bortskämda hästar!

I dag känns det som jag har hunnit med mycket! Och det är väl så att man hinner mycket när man inte jobbar till klockan 18... 
 
Tänkte börja dagen med att rida Räkan, men hon var tjock i ett framben så då tog jag och klippte henne i stället! Planen var annars att klippa henne i helgen, men nu är det gjort. Det blev kanske inte så jättebra, Räkan är snäll att klippa men hon är väldigt öm och känslig i pälsen och huden. Man kan inte använda hårda borstar och hon hatar när man petar på henne med tex.en sax. Så det gäller att vara försiktig med klippmaskinen och ändå smårycker hon en del. Efter en stund var hennes tålamod slut och hon höll på krypa ur skinnet av obehag, så då var det bara att sluta fast det fanns en del småputs kvar, det får helt enkelt duga! Hon slipper ju i alla fall svettas så mycket som hon gjort sista dagarna när det varit så varmt.
 
Sen kom Malin och vi skrittade ut med Oliven och Szum. Szum kände nog på sig att det var något på gång för han var spänd och stökig innan uppsittning och när jag gjorde markövningarna, så lite nervöst var det att kliva upp. Han hade väldigt brått i början och puttade på Olivens rumpa för att få honom att gå fortare, men det blev inget bus. Vi red samma runda som sist, för typ tre veckor sen (vi har ju jobbat mycket och Oliven har vilat så vi har inte kunnat rida i ljuset samtidigt sen dess!!!) och det var ganska mycket snö. Szum blev snabbt trött och i backen ned på hemvägen lutade han pannan mot Oliven för att få lite hjälp att bromsa i nedförsbacken. Det känns verkligen som han har jobbigt att kordinera och balansera sin stora kropp.
 
Jag och Malin hann med en snabb kopp kaffe innan jag åkte till Nylands Hästsprtlag där det denna gång var de yngre tjejernas tur att ha ridning och fika. Blev en bra markarbetslektion och sedan massa go fika! Efter det drog jag vidare till Sundsvall för att fynda på Hööks rea, och köpa delar till min bil som ju fick 6 stycken 2:or på besiktningen och därmed var i behov av lite reservdelar. På Hööks hittade jag två täcken till Szum som nu faktiskt är lite bortskämd, jag hoppas han förstår det och fortsätter sköta sig framöver. Annars går det ju alltid sälja täckena på Tradera... Ett schabrak och en tröja hittade jag också till halva priset! Efter en liten sväng på Ikea var det skönt att åter igen åka hem och ta in hästarna!
 
Nyklippt Räka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0