Nyårsdan!

Nytt år, nya tag, nya löften och mål. Jag hoppas verkligen på ett bra år med mycket energi, mycket häst och mycket roligt! Och jag hoppas på ett år när det ska hända mycket, jag vill ha lite action på gården, dock inte i form av tokiga hästar och avfallningar utan mer av utveckling, byggande och framtidstro! Även hästarna har blivit ett år äldre. Till min stora fasa är nu Szum 6 år och borde verkligen vara ridbar, dags att skruva upp träningen lite kanske? 
 
Tråkigt väder med dis och dimma, nästan regn och på gränsen till plusgrader, som vårväder fast mitt i vintern! Började med att rida ut Räkan, vi rider ju ofta här i skogen utan att möta en enda levande (eller död för den delen) människa, men i dag var det livat på Brännan. Vi mötte inte mindre än tre par som var ute och gick, en familj som packade sig in i en bil, en hund och två barn som åkte skidor och pulka. Räkan var väldigt brydd över barnen men hon är ju lättövertalad och gick snällt förbi dom med! Men vi träffade nog mer folk på dagens ridtur än vi gjort under hela förra året!!
 
Sen var det Szums tur. Tyckte det var dags att börja rida honom lite på andra ställen än på banan, så vi pulsade ut i snön bakom gästhuset och märkte snabbt att detta verkligen var något vi behövde träna på. Redan när jag jobbade honom fån marken så märkte jag att han var lite mer okoncentrerad än vanligt och lyssnade dåligt. Satt sedan upp och det dröjde inte många meter innan det kom ett litet bocksprång! Men han lyssnade när jag sa åt honom och sedan varvade han ner litegrann, vi skrittade runt en stund i snön och gjorde halter och volter. Han slappnade inte av helt, koncentrationen var ganska mycket i skogen bredvid men han gjorde inget mer utan lyssnade på mig i alla fall. Det han antagligen tyckte var jobbigast var att han inte såg sina kompisar där vi red i dag, han är väldigt beroende av dom. Får nog ändå vara nöjd med ridningen i dag, vi behöver verkligen träna på detta. Och jag måste påminna mig själv att det måste få ta tid, det är ingen enkel häst och han behöver mycket jobb, trots att han nu är 6 år...
 
Några bilder från årets första dag!
 
Trött Oliv...
 
Lösdriftshästarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0