Snöpulsning!

I dag har det varit snöpulsning som gällt för hästarna. Det är inte så mycket snö än så för min del gör det inget att det varit snöflingor i luften under dagen, dessutom bara någon minusgrad ute så det är skönt att vara uteäven utom termobyxor. 
 
Började med att rida ut Taggen. Var längesedan vi red ut en vanlig tur nu, han har bara spänt sig och kickat när vi varit ute och då gör inte uteritterna någon nytta tycker jag. Men efter att vi lagt om träningen så tyckte jagdet var dags att prova igen. Vi red en skogsväg och pulsade lite i snön, travade en del på vägen bort men skrittade hem, gäller att ändra hans beteende och mönster nu att börja tagga och stöka på hemvägen. Fungerade bra, inga bakutar och vi kunde skritta på lång tyglar sista biten. Dessutom såg vi två älgar, de verkade inte speciellt rädda för oss för de var kvar på nästan samma ställe även på hemvägen.
 
Sen tömkörde jag Szum i snön, det blev mest på volt för annars hade det varit svårt för mig att hinna med. Han travade väldigt fint!  Avslutade med att skritta ett varv på slingan som vi ridit upp på lägdan. Sen blev det en paus för att åka på Hammarn och köpa kraftfoder till hästarna. 
 
På eftermiddan kom Malin, vi red ut på Oliven och Peppe. Även för dom blev det en del snöpulsning även om vi fick vända lite tidigare än vi tänkt för stigen var helt igensnöad med grenar om hängde ner, så i stället blev det en massa trav i backarna hem och som avslutning travade vi några varv på slingan. Sen red jag och Peppe tillbaka till stallet själva medan Malin och Oliven stannade kvar och red galoppintervaller, Peppe tvekade inte en sekund för att lämna sin kompis. Det är bra! Efteråt bar jag och Malin ut alla spänbalar som jag hämtade i torsdags, innan vi avslutade med lite kaffe. Hade tänkt bjuda Malin på semla men hon var storbjuden så jag åkte till en annan kompis på kvällen och fikade semla.
 
Räkan har lite vila nu. Hon har varit lite svullen i ett ben till och från, eller svullen är fel ord egentligen då hon bara är mindre torr i ett ben. Började förra veckan då det såg ut som hon slagit på sig, efter att ha skrittat några dagar gick det bort. Men efter att vi travat i snön i söndags var hon på kvällen lite mer svullen i benet igen så nu får hon vila några dagar. Dock tyckte jag att benet i dag kändes som vanligt igen. Det är inte mycket hon är svullen men eftersom hon har så torra och rena ben så märks varje liten förändring så väl.
 
Peppe innan dagens ridning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0