Duktiga bäbishästar!

I dag har bäbishästarna varit så duktiga, även Szum räknas som bäbis fast han är 6 år! Men jag började dagen med Taggen, som fick gå galopp programmet. Två intervaller i lina, fyra uppsuttet och några skutt över ett litet räcke för att känna på det lie inför helgens hoppträning.
 
Sen red jag Peppe på slingan bakom gästhuset. Skrittade först några varv, jobbade sedan i traven med att få honom lite lägre i formen och att få honom att ta ut steget lite. Red lite övergångar och försökte forma i svängarna, kändes riktigt bra. Provade även lite galopp, tre fattningar blev det men inte så långa sträckor, är ju svårt för honom med balansen svängarna, det tycker ju även mina vuxna hästar. Duktig i alla fall!
 
Även Szum fick jobba på lägdan bakom gästhuset, men med lite annat upplägg. Peppe satt jag ju upp på vid stallet och red i väg, medan Szum först fick jobba lite med markövningar i snön (vilket inte är helt lätt att göra i snön!!) och sedan satt jag upp där (hade släpat dit pallen, för annars tar jag mig nog inte upp på honom!). Red först lite små volter och kände efter hur han kändes, och sedan red jag två varv på slingan! Andra varvet travade jag även litegrann! Och sedan red jag till stallet och satt av där. Tycker det är ett stort framsteg med Szum som ju arit så bråkig i tömkörningen när han ska gå i väg utan kompisar. Så även om inte bäbishästarna gjort några underverk i dag så tycker jag dom varit jätteduktiga!
 
På kvällen var jag i väg, red en kundhäst och hade några lektioner. En bra dag med några minusgrader och en massa snö!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0