2013 -verksamheten!

Jag tänkte jag skulle försöka sammanfatta året som varit och jag börjar med företaget och verksamheten. Min känsla är att det verit ett bra år för företaget och att jag är på väg framåt och uppåt!
 
Utbildningshästarna under året!
 
I slutet av januari kom Peppe, eller Skramlet som han kallades här, tillbaka! Han var här på inridning förra sommaren och nu kom han hit för vidareutbildning. En stor och valpig 4åring men så underbart charmig, han är lätt den charmigaste häst som jag träffat. Han var här hela våren, hans ägare fick jobb i Stockholm, planen var att Peppes kulle flytta med ner men det var svårt att hitta stallplats så efter många turer fram och tillbaka så såldes han i juni till en trevlig familj i Dalarna. 
 
Charmigaste Skramlet!
 
Ellen var här fem veckor under våren för vidareutbildning, Ellen var en 4årig nordis som var lättlärd och trevlig att rida.
Roligt hade jag och Ellen i alla fall!
 
Under våren var även Cadde, Candidato, här på inridning. Han var en liten, 3årig hingst som var väldigt trevlig att jobba med. En riktigt cool kille!
 
Jag och Cadde!
 
I mitten av juli kom Solbergs Lábondance, Lillan. Hon var tre år och hade gått treårstestet på våren och sedan vilat, nu sattes hon igång och utbildningen fortsatte. En försiktig och känslig häst som verkligen stärkte upp sig under sina veckor här och som säkert kommer bli en trevlig dressyrhäst framöver.
 
Lillan utanför boxarna!
 
När Lillan åkte hem så kom i stället hennes stallkamrat, tvååriga Fräulein som kallades Frallan här. En känslig häst som inte hade gjort mycket innan hon kom hit, när hon åkte hem var hon tömkörd, insutten och riden i skritt och trav. Förhoppningsvis kommer vi få se henne på treårstestet nästa år!
 
Fina Frallan i det fina höstvädret!
 
Under hösten var även Fur Elize, Flisan, här för inridning. En liten treåring som jag gillade skarpt, en lovande dressyrhäst och framförallt så otroligt trevlig att jobba med!
 
Jag och Flisan ute på promenad!
 
Basilisco, Basse, kom hit efter att ha varit skadad, opererat bort en lös benbit och vilat länge. Han skulle sättas igång lugnt och försiktigt vilket inte var helt enkelt då han hade väldigt mycket energi! Men mellan hans busigheter så visade han sig vara riktigt trevlig att rida dressyr på!
 
BusBasse!
 
Och så nu strax innan jul så kom Lucky Day, en 10 årig valack som ska aättas igång och ridas till lite. Mycket häst att rida, han är energisk och har mycket ideer men jag tror nog det ska bli häst av honom med!
 
Lucky utanför stallet i december, ingen snö -bara is och plusgrader!
 
Förutom utbildningshästarna så har jag ju haft två inhyrda. Malin och Oliven flyttade i oktober efter två år här, Malin flyttade till egen lägenhet närmare sitt jobb och tog då så klart med sig Oliven! Elise och Gandalf stod här från april till november.
 
Valackerna på bete i somras! Oliven, Gandalf, Szum och Taggen
 
Ridlägersommar!

Det viktigaste och roligaste under sommaren är så klart ridlägren! I år hade jag tre kortare hos Nylands Hästsportlag, ett för barn, ett vuxenläger och ett träningsläger för de äldre ungdomarna. Jag hade även en barnläger i Bäckaskog. Det är så roligt med läger och vi hade även i år bra flyt med både väder och allt annat!
 
Elin, Elise och Malin på träningsläger i Nyland!
 
Ridlägeravslutning och tjejerna är laddade för hopptävling!
 
Tömkörning under barnlägret i Bäckaskog!
 
Äntligen ridbana!
 
Efter sommaren kom så äntligen anläggandet av min ridbana i gång! 
 
 
Foto: Tina Karhu
 
Och under hösten hann jag med några lektioner på banan. Självklart hoppas jag på ännu mer verksamhet hemma under 2014.
 
Förutom detta har jag ju så klart haft massor av lektioner och träningar, jag har fått rida och tömkört en massa trevliga hästar, haft kurser, dagläger och en massa annat. Tack alla som bidragit under 2013, nu ser vi fram emot nästa år och hoppas på ett år mer ännu mer ridning och häst! Jag har masor av tankar och ideér inför 2014, jag hoppas att ni vill fortsätta vara med och dela dom och mitt liv här på bloggen!
 
In action i Stugun!
Foto: Albin Alf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0