Tanten är bara bäst!

Tävling på Tanne utanför Östersund i dag. Tanten började ladda upp redan i går kväll, i morse tycktes hon tycka att det tog alldeles för lång tid innan vi åkte. Väl på plats var hon på hugget och kunde inte stå still, och någon skritt under ryttare är det inte tal om och hon laddade på allt hon såg i hinderväg, inklusive avspärrningen på framhoppningen! Hon är för skön!
 
Eftersom tävlingen inte började förrän kl 14 så hann jag både tömköra Szum och tvätta hästarna på morgonen. Szum hade mycket energi och spänningar som skulle ut så det var mycket bock och skutt i början, jag är så glad att han tar ut det när jag tömkör och inte när jag sitter på. Sen när han slappnade av var han jättefin. 
 
Tävlinen gick på gräs, det har regnat rätt ordentligt sista veckan och i natt, grusbanan som var framhoppning låg mer eller mindre under vatten men gräsbanan var oväntat torr och bra! Dock blev det ändå upptrampat och halt på sina ställen. Vi var i dag i god tid, speciellt om man jämför med förra tävlingen, vi broddade och jag red fram Taggen lite först. Det var bara 7 eller 8 ryttare mellan mina starter så det är inte många minuter. 
 
Första klassen var en 90 cm med bedömning A (alla felfria vinner), jag startade först med tanten och vi är felfria! Hon tittade till på första hindret (men tittade på något bredvid banan) och halkade lite i kurvorna, annars kändes det bra. Snabbt hästbyte (lite osmidigt att jag har samma sadel på dom), fick i gång Taggen igen och sen var det hans tur. Han hade stora problem med underlaget! Vi har ju ett ganska högt tempo när vi hoppar och det slirade rejält för honom, jag fick inte med mig honom i svängarna och det var riktigt läskigt att rida. Tredje hindret, en oxer, hoppade vi på snedden efter att jag inte fick med mig honom i svängen. Hinder fem var en polkagrisrandig oxer med en grind, den låg lite i nedförslut och många hade stannat på den så det var lerig och upptrampat där. Taggen hade känts jättefin på hindren men tvekar lite på den oxern, jag försöker driva på men bakbenen bara glider på honom och  han kastar sig i väg förbi hindret. Jag hade ingen chans att hänga med så jag åker av!! Andra avfallninge på två tävlingar, det känns inte som bra statestik! Dock kändes det verkligen i dag som att det var gräsunderlaget som inte passade honom så jag strök mig ur 1 meters klassen med honom.
 
Jag startade som tvåa med Actrice i 1 meters klassen, hade bara travat lite på henne när jag gick banan. När vi kommit i genom grunden såp är det helt plötsligt 7 minuter kvar till första start! Jag kollar lite snabbt omhoppningen, men blir ändå tvungen att fråga ryttaren innan mig om vilket som är hinder 10... Hoppar fram 3 språng innan det är dags, tanten är på hugget och kan knappt vänta på vår tur! Det blev en bra runda, hon tvekade lite på tvåan men hoppade när jag sa till henne. I omhoppningen blev det lite halvvilt och stora språng men tant hade koll på fötterna och vi var felfria! Till min stora glädje och förvåning så räckte även tiden till seger i klassen! Hon är bara bäst!
 
Bästa tanten efter priutdelningen! Hon som varit laddad och tänd hela dagen, kunde inte stå stilla på prisutdelningen men efter den så var hon nöjd och slappnade av, och vi kunde omöjligt få fram öronen på kortet! 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Grattis, vad roligt!

2013-08-18 @ 21:37:38
URL: http://jav.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0