Regnigt!

Även om jag älskar mitt hästliv så är det inte alltid roligt. I morse när jag vaknade av att det spöregnade ute och jag visste att jag skulle vara ute mest hela dagen var det inte lika roligt att kliva upp! Men på något vis blev det trots allt och trots regnet en bra dag!
 
Började med att stängsla klart grabbarnas hage. Även om det var uppehåll just då så var det som att vandra omkring i en myr, det är verkligen bött efter de sista dagarnas regn så nu får det gärna bli lite värme igen! Som tur var så var jag lite förutseende och hade med mig torra skor och strumpor för nästa uppdrag var att lasta in Lillan och tanten för att åka till Ammer.
 
I Ammer var det fullt av transporter, ponnyer och folk, alla hade tydligen planerat att hoppa och rida samma dag! Jag började med Lillan och höll mig på utebanan. Eftesom hon blev lite spänd när den hästen som var på banan gick precis nör vi kom så longeradejag först några minuter. Sen satt jag upp och red lite, travade över bommar och fick även till en bra galopp! Jag måste säga att det ha hänt mycket sen vi var där sist för två veckor sen, hon var mer avspänd och bättre framme, hon travade över bommarna direkt i dag utan tvekan! 
 
Hoppade lite med tant men innan vi började hoppa hae jag ett litet "magic moment" när höger galoppen helt plötsligt föll på plats och kändes jättebra! Hennes galopp är svår och jag har haft problem med att komma åt henne och kunna jobba galoppen, men i dag började jag jobba galoppen i lätt sits först och sen satte jag mig i sadeln lite lätt. I höger galoppen föll alla bitar på plats och jag fick äntligen den känsla som jag letat efter där, i vänster galoppen fattas det fortfarande lite men jag tror jag är på rätt väg. Hoppninen gick bra, vi kunde utan problem rida 6 galoppsprångsavståndet (24 mter) på 4 galoppsprång! Kanske inte det som var min mening men så blev det, och det blev ju bra så inte tyckte tant att vi behövde ändra på det konceptet! Jobbade lite med att hitta lite större språng över hindren och en tidig avsprångspunkt eftersom jag upplevde på tävlingen att hon hoppade mig ur sadeln när vi kom nära hindren. Tror det fungerade rätt bra...
 
När jag kom hem så kom hovis precis och hon skodde tanten, och slog på tappskor på Lillan och Räkan. Efter allt detta, varav en stor del i regn då det givetvis började regna uppe i Ammer (då ångrade jag mitt val att rida ute...) så var jag rätt nöjd. Avslutade dagen med middag och lite hallonplockning. Nu ska jag sova, ska bara göra några saker till först...
 
Lillan sist vi var i Ammer!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0