Installning!

Nu är hösten här, i kväll har vi stallat in hästarna och med kvällens regn så känns det ju verkligen som höst!
 
Red på förmiddagen här hemma. Först Lillan, hon fick trava över bommar, jobba sidvärts och prova hoppa några språng över den lilla stocken. Det är lite intressant att för några veckor sedan tog bränslet och koncentrationen totalt slut efter en kvart, i dag red jag 2 minuter och då hade jag bra bjudning hela tiden! Är framsteg det med!
 
Hoppade lite med tanten, blev inte så många språn eller någon höjd men vi har ju känt på det lite inför söndagens tävling i alla fall. Red även Szum. Funderar på om det snart är dags för lite vila på honom igen, han kändes lite matt i början, hamnade lite i framvikt och på bogarna. Det blev bättre efterhand, jag fick upp honom i formen och han lättade i handen, men det kan ändå vara dags för en paus för honom. Vi hoppade den lilla stocken och ett litet, pyttelitet, vanligt räcke ur trav. Även om han rev andra försöket så blev det ett bra språng och han landade i galopp. Är inte alltid unghästarna gör det när man börjar hoppa dom, oftast så ramlar dom mer eller mindre över hindren i början. Inser dock att det kommer bli många rivningar med honom eftersom han har så dålig koll på sin kropp, och då framför allt sina bakben. Men det är bara att ta det och jobba på, det kommer säkert med tiden!
 
Åkte sedan och red Sickan. Vi trimmade på banan och hon var så himla fin! Började bra men sedan blev det nog lite jobbigt för helt plötsligt var allt farligt! Speciellt i vänster galoppen, som är den som är lite sämre just nu, då var hon till och med rädd för bokstäver på banan som hon sett i flera år! Men som tur var kunde vi jobba oss i genom den fasen och sedan var hon jättefin och avspänd, i vänster galoppen som gärna blir kort och studsig kunde vi galoppera med stora, runda språng i fin form -det får man vara nöjd med! Avslutade med att hoppa några språng på hindren som stod framme. I helgen kommer hennes ägare hem från semestern och jag hoppas att lite av trimmandet sitter kvar hos Sickan. Efter ridningen åkte jag till kiropraktorn för en ny omgång.
 
Hann med lite jobb på stonas nästa hage innan jag åkte till Ica för att inventera några timmar. Det gick väldigt lätt och smidigt att inventera då vi var mycket folk. Sen var det bara att fixa med hästarna för kvällen. Oliven och Gandalf bor inne nu, medan Taggen och Szum får sova ute men stödfodras. Brudarna får gå på bete någon vecka till. Är rädd att jag inte kommer sova så mycket i natt, Gandalf och Szum har tydligen blivit polare och nu gnäggas det vilt mellan box och hage! Även om det känns som höst så är det ju lite mysigt när hästarna börjar sova inne!
 
Gandalf i sin box när han flyttade hit i våras. Foto: Elise Nilsson
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0