Det hårda livet på landet!

Livet på landet är verkligen underbart, i bland lite galet men helt underbart. Tror jag aldrig kommer kunna flytta till en stad något mer!
 
Dagen började som planerat med att jag red ut med tanten och tömkörde Lillan. Med henne jobbade jag mycket med formen, att få henne i lägre form och med längre hals, och att trava mer genom kroppen. Hon var riktigt fin på slutet! Skulle rida Taggen sen men han visade tydligt att något var fel och jag kunde konstatera en hovböld på ett framben. Han är inte speciellt halt och jag tror bölden är på väg ut. Håller tummarna för det!
 
I stället red jag Szum som låg och sov när jag skulle ta honom. Och inte tänkte han kliva upp heller! När jag väl fick honom på fötter så var han på ett strålande humör och det blev en tur med massor av galopp uppför backarna och han var riktigt dyr! När jag skrittar hem på honom så ringer grannen, hans tjurar är på rymmen och han själv är inte hemma. Det var bara att med snabba ryck stoppa tillbaka Szum i hagen och åka för att göra en insats.
 
Har ni jagat tjurar på rymmen någon gång? Det hade inte jag heller innan i dag. Dom var tre stycken till antal och var nog nästarn en kilometer från hagen, när jag kom dit var det en stackars kille som försökte jaga dom och de sprang mest åt fel håll. Jag hade tömkörningspisken med mig (finns många användningsområden för den!!) och vi lyckades till slut få dom på vägen och åt rätt håll, och när vi väl kommit så långt så gick det galant upp till hagen. Där vi fick lite mer hjälp och vips var dom i hagen igen. Jag var totalt genomsvettig, hade fått lite skäll på vägen (för att jag inte höll reda på tjurarna...) och var väldigt stressad eftersom jag skulle vara hos kiropraktorn en timme senare, men vi lyckades få dom på plats och det är jag väldigt nöjd över! Och jag hann i tid till kiron med...
 
På kvällen plockade vi i hop lite järnskrot från gården, finns ju ohyggliga mängder av det här så vi har bara börjat än, och jag bjöd på lite paj. Borde väl egentligen ha klippt den där förbaskade gräsmattan men jag är knäckt nu! Livet på landet är hårt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0