Vårtrötta hästar!

Det börjar kännas som vår, även om det var -12 grader i morse. Men hästarna fäller för fullt och det har varit fint väder på dan. Hästarna har varit trötta och har sovit i solen, är nog skönt i höhögarna nu!
 
I dag var Peppe först ut med ett dressyrpass. Banan har ju tinat bort men när det är fruset går det rida där så länge man inte ska göra något avancerat, det var ju fortfarande ganska många minusgrader när jag började i morse så det gick bra att trimma lite dressyr. Jobbade med att få ut hans långa hals, få ett stöd i handen och en låg form där han erbetar genom kroppen. Tycker att jag lyckades ganska bra i dag, han var riktigt fin och det stödet och suget som jag hade i handen på slutet har jag inte haft på honom tidigare. För att nå dit jobbade jag dels med att rida traven framåt och i ramen, och dels med att flytta honom. Jag red sidvärts, först i skritt och sen i trav, flyttade för innerskänkeln ut mot spåret och fokuserade på att flytta bogarna, bakdelen fick bara hänga med. Det gav bra resultat och han kändes fin, jag fick ut halsen och efteråt var han alldels skummig i munnen.
 
Sen red jag och Räkan ut på en ganska lugn tur. Men även fast vi mest skrittade och travade var hon svettig efteråt, hon fäller rejält och det gör att hon blir lätt svettig. Jag trodde Szum skulle vara laddad i dag, eftersom han vilat i helgen och var lite pigg i går, så jag longerade lite innan jag red på slingan. Men han var i stället lite trött så jag red inte så många varv för det kändes bara onödigt. 
 
På eftermiddagen åkte jag in till Sollefteå och besökte kiropraktorn igen, jag har varit mycket bättre den sista månaden så det fungerar verkligen för mig i alla fall. På kvällen longerade jag dom två hästarna jag hade kvar. Cadde longerades med sadel och stigbyglar i dag, jätteduktig, och Taggen gick galopp programmet i lina. Sen fikade jag och Malin glass och fastnade framför tvn. I morgon är det Taggens tur att träffa sin kiropraktor!
 
Grabbarna vilar i hagen, Peppe verkar trött efter sitt dressyrpass!
 
Trött Tagg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0