Smakprov!

Fullt race i dag med, upp tidigt sen Ica hela dan och hem på lunchen för att kolla till hästarna. På kvällen har jag arbetat med hästarna och nu är jag rätt trött i vanlig ordning!
 
Szum tömkörde jag i snön då han lyckats drulla av sig inte bara en utan två skor i hagen i dag! Jag antar att tappskosäsongen har börjat i och med att det tinar i hagarna, inte har jag hittat skorna heller så dom har han nog gömt på lämpligt ställe! Själva tömkörningen gick bra även om det nog var rätt jobbigt i snön, även om den är mjuk nu så är det ju fortfarande ganska mycket att pulsa i. Dock fick Peppe och Cadde ett tokryck och galopperade och bockade runt i varsin hage och då fick även Szum ett litet flipp och studsade runt, men numera vet jag mer hur jag ska få honom lugn och hitta koncentrationen igen så vi kunde avsluta lugnt och avspänt.
 
För Ellens del stod det dressyr på schemat, då banan nu totalt tinat bort och bara är lera så red jag på lägdan bredvid slingan. Koncentrationen var väl inte på topp när vi började men det blev bättre efterhand. Jag tycker det är viktigt att hästarna lär sig att kunna koncentrera sig och jobba på andra ställen än bara innanför staket eller fyra väggar, men det är inte alltid så lätt och i dag tog Cadde lite av Ellens uppmärksamhet då han gnäggade i hagen. Vi jpbbade med ramen och att hon ska gå fram till höger tygeln, det är jättejobbigt tycker hon men det är någon hon måste komma igenom och när hon släpper blir hon verkligen superfin! Nu ska hon strax åka hem och det blir hennes ägare som får fortsätta arbetet med henne, det tror jag kommer gå jättebra!
 
Som avslutning på kvällen jobbade jag Cadde lite. Fast så mycket jobb blev det inte då det ändå är mycket för honom de första dagarna. Jag satte fast honom i boxen, borstade, kratsade hovar och tränsade. Sen gick vi ner på vägen och jobbade några minuter med de övningar som jag kör med Szum. Det handlar ju om att han ska kunna gå på en volt runt mig, göra halt och gå framåt, så här i början blir volten lite kantig och jag kräver ingen böjning i innersidan, sen får vi höja kraven efterhand. Vi tränade även på att rygga, det gäller nu att direkt visa att det är jag som flyttar på honom och inte tvärtom! I dag var det bara ett litet smakprov, men vi kommer jobba mycket med dessa övningar från början så ledarskapet sitter och att jag vet att han tar drivning och stopp.
 
 
Cadde i gårkväll!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0