Löshoppningsdebut!

I dag var det dags för Cadde att få prova på att löshoppa! Vi åkte till Ammer med honom, och trots att han inte är löshoppad innan och inte varit i ridhus så gjorde han det som om han inte gjort något annat! Han fattade direkt vad vi ville och vad det gick ut på, hindren gled han fint och okomlicerat över! ftersom det var första gången höll vi det lågt, ca 75 cm, men det kändes väldigt lätt för honom! Även Orvar, fjordingen som var här i höstas, var med och löshoppade. Han hade fullt upp med att titta på allt annat än hindren, men galopperade betydligt bättre än sist vi löshoppade med honom. Efteråt red hans ägare honom lite och han såg verkligen jättefin ut! Betydligt stadigare i formen än när jag sist träffade honom, roligt!
 
När vi kom tillbaka så red jag och Elise ut emd Räkan och Gandalf. Man måste verkligen se upp på grusvägarna nu för det är förädiskt med alla tjälskador, det är inte ens säkert man ser hålen utan rätt som det är så ramlar man i genom! Vi lyckades i alla fall parera alla hål i dag! Efter turen tog jag middagspaus lagom till sista rundan av världscupshoppningen gick på tvn!
 
På kvällen sen så longerade jag en helnipprig Szum, longerade det kortare galopp programmet med Taggen för att få bort spänningar och mjölksyrerester sedan gårdagens hoppning och avslutade med att tömköra en riktigt fin Peppe! Sen hann jag även med att få hjälp med däckbyte på bil och transport och mer stallpyssel, självklart blev klockan 22 innan jag kom in i dag med!
 
Jag och Cadde i dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0