Hopp om vår!

Lite vårkänsla i dag med, tror det finns hopp om våren ännu! I alla fall börjar leran tina fram, det är väl ett vårtecken det med?
 
I dag fick Räkan börja dagen med en uteritt, hon var lite seg i början men vaknade till och var riktigt laddad på hemvägen. Så laddad att hon var tvungen att göra ett litet skutt på sista travsträckan... Sen var det Szums tur, han fick skritta ut lite i skogen här hemma. Det gick jättebra tills han blev skrämd av något (älg kanske?), jag känner bara hur hela hästen spänner till och är på väg att dra därifrån. Ni som följt bloggen vet ju hur det varit med Szum så ni kan kanske förstå min panik i det läget, men jag proade på honom och böjde halsen till höger. I stället för att dra i väg stod han kvar och slappnade av!  Han var givetvis spänd på hemvägen sen men lyssnade hela tiden och gjorde som jag sa, det är väl ändå ett framsteg? Att han kan bli skrämd och spänd och ändå lyssna på mig?
 
Även Peppe fick gå ut en sväng, och på hemvägen travade han så fint i form och vi kunde rida skäönkelvikningar fram och tillbaka över vägen. Han börjar bli riktigt trevlig att rida, inte alls lika mycket bebis längre! Men han har ju fortfarande mycket kropp att växa i, så lite valpigt är det ju ännu. Men tänk vilken fin ridhäst det ska bli sen när han vuxit i kostymen, fick ett litet smakprov på det i dag!
 
På eftermiddagen var jag civil och åkte på Hammarn för att lämna i från mig bokföringen för bokslut och deklaration. Skönt att ha det avklarat. Hann även tömköra Cadde lite, det gick rätt bra även om Oliven stal lite av hans koncentration när han gick förbi på väg till stallet. Det behövs inte mycket för att ta fokus från en treåring, men det är bra träning! Sent på kvällen kom kiropraktiorn och kollade Oliven och Taggen igen. Det är några månader sen hon var här sist och båda hästarna var mycket bättre på det hon behandlade sist. Däremot hade Taggen dragit på sig något nytt, i höger bäcken, troligen har han vurpat eller något liknande. Nu hoppas jag att det är detta som gjort att han strulat i hoppningen och då framförallt i höger galoppen, så att det nu ska bli bättre! Nu tror jag minsann det är dags att sova!
 
Håll tummarna att det ska släppa med Taggen nu efter kiropraktorns besök!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0