Flippat!

I dag var det åter dags för tävling, denna gång i Timrå. Resultatet denna gång var ju inte lika bra som sist, men någon måste ju hålla i gång funktionärerna också så de inte står och sover!
 
Första klassen kändes ändå okej. Taggen har ju varit lite småstökig den sista tiden, om det beror på fällning eller något annat vet jag inte men känslan har varit att han varit lite irriterad. Men till första klassen kändes han bra och jag hade en bra känsla inne på banan, dock ramlade det tre bommar. En rivning tar jag på mig helt för där red jag i väg honom, de andra rivningarna var nog lite slarvfel. Det var ganska lång väntan till andra klassen, tyckte jag fick i gång honom och galoppen bra på framhoppningen, men inne på banan flippade han ur! Det började redan på första hindret som han kastade sig förbi! Efter det fick jag ju rida honom framåt och då fick vi upp farten och rev nästan alla hinder. Över sjätte hindret tappade jag balansen lite och fick ingen kontroll efter, det var bara att styra honom upp mot sargen, där stod en stackars funktionär som snabbt skyndade sig att gömma sig i ett hörn. Sen blev vi uteslutna pga. för många hinderfel, så kan det gå! För Malin gick det bättre, visserligen delade hon och Oliven på sig i försa klassen, men i 1 meter så var dom felfria och 6:e placerade. Tror Malin var rätt taggad på revanch efter avfallningen i första klassen!
 
 

Det blev inte så många kort tagna i dag, som vanligt, men det kanske kan komma framöver då Rebecka som följde med oss fotade en del, så ni får hålla utkik. Här är i alla fall efter sista klassen.
 
Det var många startande i dag och vi var hemma strax efter 16 fast vi bara stannade en liten stund och tittade. Väl hemma igen var det bara att mocka, in en sväng och ladda om och sedan jobba ett par hästar på kvällen. 
 
Peppe har haft tre dagas vila, tyckte han kunde behöva det efter förra veckans träning. I dag longerade jag honom inspänd, vi jobbade med den låga, långa och runda formen som vi sökte efter på träningen. Han var riktigt fin på slutet. Sen fick Cadde jobba lite också. I dag höll i till på lägdan, började som förut att jobba i skritt på liten volt ruint mig i båda varv och träna start och stopp. Det fungerar riktigt bra nu! Tjatade lite på ryggningarna, gick bättre än igår men han tycker det är besvärligt och ganska onödigt! Sen longerade jag honom lite i trav i båda varv, och det gick rätt bra med traven även i det svåra höger varvet! Avslutade med att sadla honom och gå några varv utanför boxarna med sadeln fastspänd! Så duktig!
 
Cadde med sadel!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0