Orm på dressyrträning!

I dag var det återigen dags för dressyrträning för Annelie. Men innan jag och Malin åkte på det så jobbade jag Szum lite.
 
Han har ju varit väldigt cool alla dagar hittills, utom i dag när jag tänkte sitta upp! Då va han upp i varv. men jag kan förstå honom, precis när jag höll på sadla kom det en jakthund in på gården. Den valsade runt lite, skällde på hästarna och det blev lite livat, vilket nog gjorde Szum lite okoncentrerad. Han var okoncentrerad även när jag longerade, men då hade hunden dragit vidare. Vi gjorde de vanliga förberedande uppsittningsövningarna och i dag reagerade han inte alls. Sen hängde jag på honom tre vändor över gården, han var lite spänd faktsikt. Avslutade med att sitta på honom en kortis på halt. Mer gjorde vi inte i dag, han var lite spänd (reagerade när jag tog stigbygeln när jag satt upp också). Nu fortsätter vi en annan dag, då förhoppningsvis med mindre störningsmoment och mer avspänd häst. Jag tycker att det är viktigt att inte forcera dessa moment, speciellt om hästen visar lite spänning. Lägger man tid på detta i början är det sällan problem sen! Bättre att låta inridningen ta tid, än att skynda sig och sedan få bakslag, eller en spänd häst som man som ryttare inte kan röra sig på. Vill vill ju ha trygga hästar som alla kan rida i framtiden!
 
Sen var det dags för dressyrträning! Jag hade inte så stora förväntningar på träningen då Taggen inte är speciellt dressyrriden på sista tiden,  jag tycker det är svårt att komma åt Taggen i dressyren. Vi hämnar lätt i ett läge där han smiter undan men ändå känns rätt okej och jag nöjer mig med det... I dag fick Annelie till en övnng där jag verkligen kom åt honom, och där jag verkligen kände när han fuskade och gled undan. Resultatet av denna övning blev en kortsida med en superfin galopp och härlig känsla, i övrigt många varv med en insikt om att han väldigt ofta lurar mig. För har han det så svårt att vara rak och ta stöd på yttertygeln så går han nog mest runt och fuskar till vardags. Men det var nyttigt, och jag lovar att det är inte lätt att rama in den lille ormen! För han är som en orm så ålar ig ur varje grepp och försök att få honom i ramen! Men nu jäklar ska vi träna på detta!
 
Taggen -min lilla orm!
Bilden är sedan i våras och jag är lika brydd varje gång jag ser den att jag inte ser större ut på honom, för jag känner mig märkligt nog mycket större på honom än så...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0