Löshoppning!

I dag har vi varit i väg och löshoppat igen! Det var Lexus och Szum som fick åka i väg. Lastning och transport gick bra, det är alltid lite nervöst när man åker med unghästarna, men i dag gick det bra och utan komplikationer. Vi började med att löshoppa Lexus. Han hoppade väldigt bra i början, bjöd bra och fina språng. Sen blev han lite okoncentrerad och då blev sprången sämre, jag vet inte om han kanske blev trött. Vi hoppade 90-95 cm med honom i dag, ville inte höja mer när han tappade koncentrationen.Han fick i alla fall avsluta med ett lågt och lätt hinder, vilket alltid är bra om hästarna fått ta i mycket eller det blivit lite osäkert. Då känns det roligt och lätt för hästarna som avslutning.
 
Sen var det Szums tur, han var ordentligt på hugget och det var bra fart på honom. Han hoppade väldigt lätt, och han löste hela tiden uppgiften trots att han flera gånger kom lite tokigt in (pga farten han hade och att han i bland var okoncentrerad) och han fick hindret att se väldigt lågt ut. Vi hoppade 1 meter med honom, han kommer kunna hoppa mycket högre sen men behöver hålla reda lite mer på benen och koncentrera sig! Det var även med en äldre islänning, den gled fint över hindren bara den försto vad vi ville. Han hoppade 85 cm, även den kommer kunna hoppa högre nästa gång. Jag vill inte ha för brått att höja i löshoppningen utan vill verkligen att hästarna får självförtroende och tycker det är roligt! Jag löshoppar inte för att få bevis på hur högt hästarna kan hoppa utan vill träna balans, teknik, kondition och sånt.
 
Efter vi burit bort allt så sadlade vi hästarna för att rida. Började med Szum, han hängde jag på ett par gånger först. Han var rätt spänd och sköt lite rygg vid något tillfälle, mn efter att jag hängt några gångr gick det bättre och jag kunde sitta upp. Skrittade lite, gjorde någon halt och styrde lite medan hans ägare höll i. Han var inte lika cool som sist jag satt på honom, men han känns ändå mer avspänd när jag sitter än när jag hänger. 
 
Sen red jag Lexus. Han har jag ju bara ridit ut förut, men det gick riktigt bra. Travade runt spåret, styrde lite i skritt och skrittade över bommar. Kunde byta varv i trav också, han var cool och avspänd. jag är jättenöjd med honom! Efter ridningen blev det som vanligt fika, fikat är nästan det viktigaste och bästa med hela löshoppningen!
 
Hemma igen skulle jag och Malin rida på eftermiddagen, jag med taggen. Men vi hann bara någon kilometer så trampade Taggen av sig sin sko! På en slät grusväg, vi travade rakt fram i kontrollerat tempo med hästen på tygeln, rätt bra gjort att trampa av sig skon så! Min Tagg han kan han! Var bara att skritta hem då.
 
Lexus har varit till ridhuset och varit duktig idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0