Ljusare dag!

I dag känns hästlivet lite ljusare i alla fall!
 
Började dagen med att tömköra Szum innan jobbet. Körde samma sväng som igår, även i dag tjafsade han lit vid balarna. Men i dag kändes det nog mer som han tjafsade för att han hade gjort det igår än att han va rädd för balarna. Efter lite disskutioner och lite list från min sida kom vi förbi och resten av turen gick klockrent i dag! Han lyssnade väldigt bra när jag styrde runt träden i dag så jag gick bara några varv innan jag var nöjd, stor skillnad mot igår. Precis som det ska vara!
 
Efter några timmar på Ica drog jag och Malin till ridhuset, vi hade med oss Räkan och Oliven. Men först tömkörde jag en häst åt en kund, det gick rätt bra men det är alltid svårt första gången man jobbar en häst. Det är ju svårt att veta hur hästen brukar gå, vad som brukar vara problem och inte, och hur hästen fungerar. När man sett hästen och jobbat den några gånger så är det lättare, det är samma ska när man rider en ny häst.
 
Sen red vi på utebanan. Räkan kändes mycket bättre i dag än vad hon gjorde på grusvägen igår. Hon var lite stel och i början väldigt spänd men hon har ju inte jobbat riktigt på länge så det är inte konstigt. Jag hade i alla fall en väldigt pigg och glad Räka som till slut bara ville galoppera och hoppa! Hon fick hoppa en låg studs några gånger och det kändes riktigt bra. Så kul! 
 
Nu är det dags att fixa middag, lika sent som igår...
 
Jag, Oliven och Räkan innan hemfärd. Och en miljard knott, men dom syns inte på bilden. Men Räkan har lyckats vifta av sig sitt svansskydd i kampen mot knotten...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0