Hemma dag!

Har haft en hemma dag i dag, så skönt även om man ändå inte hinner allt som borde göras. Den här dagen började i alla fall med en tur på Taggen, han fick gå ett galoppjobb i skogen! Sen var det dags att försöka lära känna Szum lite. Tog in honom och gjorde i ordning, gick sedan upp till Revainfarten där jag longerade några varv i trav. Han lyssnade väldigt bra i longeringen både på att sakta av och sätta i gång. Däremot är han lite jobbig att leda, han tar väldigt myclet plats, ska helst gå på mig och tycks tycka att han bestämmer både fart och håll! Vi har lite att jobba på där, men jag tror det ska bli bra! Vill gärna att dessa grejer funkar hyfsat innan jag börjar rida på honom. För även om han inte är dum eller sticker i väg så känns det ganska bra tt kunna styra tempo, takt och hans placering från marken innan det är dags att försöka göra det från ryggen!
 
Efter en paus med lite fika och städning så var det dags för Lexus. Jag hade Linda som hjälp i dag och tanken var att vi skulle rida ut på honom för första gången. Men med unghästar är det svårt att planera och i bland måste man ändra planen, och det fick vi göra i dag. När vi borstade hästarna började grannarna skjuta och det hördes ganska bra hos mig, mina hästar brukar inte bry sig om sånt men Lexus blev spänd och stressad. Även om de bara sköt några skott så var han uppe i varv och jag kände att det inte var en bra dag för första uteritten. I stället longerade jag honom en stund, jag satt upp vid stallet och Linda ledde mig runt gården, ner på vägen och upp vid boxarna igen. Han var lite mer spänd än sist, vilket ju inte var oväntat, men gjorde inget. Det kändes ändå skönt att jag tog beslutet att ta det lite lugnare och lättare i dag, hoppas vi att det är en bättre dag i morgon. Linda skrittade ut en sväng på Räkan och jag tittade på henne i traven sedan och hon är inte halt i alla fall.
 
Szum! Han hade inte riktigt tid att stå still för fotografering, tog tre bilder och han ser lite kneepig ut på alla tre! Får göra ett nytt försök en annan dag. Men som ni ser är det en ganska rejäl kille!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0