Fast i leran!

Just nu känns det som det mesta står still, som både jag och mitt liv har fastnat i leran... Det är alldeles för mycket halta hästar, tappskor, räkningar att betala, och dessutom allt regnande, lera och mörker! alltså känns det mesta rätt tugnt och deppigt just nu, jag hoppas det vänder snart och allt blir roligare.
 
Jobbat på Ica i dag och red sedan ut med Räkan. Hon är fortfarande lite öm när hon går på grusvägen, men jag red en sväng i skogen och där var det mjukare och då kändes hon bra men väldigt pigg och laddad! Tanken är att hon ska få åka till ridhuset i morgon, vill känna hur hon känns på ett bra underlag och få chans att jobba i genom henne lite lätt för att få bort lite spänningar i kroppen, och huvudet..
 
Sen tömkörde jag Szum, har funderat lite och kommit fram att jag måste jobba lite på kommunikationen mellan oss för att han ska lyssna bättre sedan när jag rider. Tömkörde i skogen hemma, vilket innebär rejäl backe, smal stig, mycket sly och buskar att gå i genom och stockar och grenar att kliva över. Perfekt hjärngympa för Szum! Men problemen kom redan innan, på väg till skogen går man förbi mina ensilgebalar. De var tydligen livsfarliga enligt Szum, en tvärvändning och sedan var han på väg åt andra hållet i full galopp! Det är längesen jag tävlade i friidrott men nu var jag väldigt startsnabb och hann med i vändningen och fick stopp snabbt. En diskussion och några vändningar senare gick han förbi de läskiga balarna utan att de anföll. Egentligen var det perfekt, jg vill ju ta de har grejerna från marken i stället för ryggen, och nu fick jag ett perfekt tillfälle att ta i genom kommunikationen mellan oss. Det blev även för mig en frisk promenad, i Szumtempo, i besvärlig terräng, och för er som inte brukar tömköra runt träd i skogen kan jag berätta att det inte är helt enkelt eftersom man måste ligga väldigt långt före så hästen hinner svänga. Att svänga med Szum är stundtals som att svänga med en lastbil med släp! Dagens jobb var i alla fall otroligt nyttigt för honom, så i morgon gör jag om det! Sen är det dags att göra samma sak uppsuttet. Szum kommer bli en grymt fin häst, men det är rätt mycket som kryper i huvudet på honom så det gäller att vara lite klurig. För jag har ingen chans att övermanna honom med styrka och det gäller att han inte inser att han egentligen skulle kunna göra vad han vill med mig, och jag tror på att aktivera huvudet och få honom att jobba med mig. Vi får se om jag lyckas med det!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Det är jätteintressant att följa det du gör och dina funderingar omkring hästarna. Och du uppdaterar så bra!

Svar: Tack!
Pernilla Engström

2012-09-23 @ 08:40:15
URL: http://payment.blogg.se
Postat av: Jenny

Imponerande löpning att hänga med honom i full fart!

Svar: Det var nog tur ingen såg mig!
Pernilla Engström

2012-09-24 @ 21:17:33
URL: http://jav.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0