Då var det dags igen!

Ja ha, då var det dags igen för detta hovtrassel! När jag tog in Räkan i kväll var hon ordentligt halt på höger framben, hon står på tån och det ser misstänkt ut för hovböld. Räkan har ju varit lite knackig och öm sedan förra hovbölden och jag har tyckt att det varit på mer än det bakbenet som förra hovbölden satt på. I dag fick jag bekräftelse på att det var även något annat på gång. Som tur var har en så bussig hovis som kommer redan i morgon och tittar på henne och slår på Taggens tappsko, så nu är även söndagens träning räddad!
 
Jag har blivit ordentligt förkyld, igen! Så förbannat tråkigt! Har i alla fall longerat Szum i kväll efter jobbet. Som tidigare gick jag till en vändplan för det och jag måste säga att det är stor skillnad att leda honom nu! I dag gick han bredvid mig, med en halvmeter mellan oss, när jag stannar så stannar Szum, när jag minskar farten så minskar han farten och när jag tar långa kliv så länger han steget! Första dagarna testade han allt, gick på mig, gick i väg, bufflades och tog väldigt mycket plats. Han tycks ha fattat att den här lilla tjatiga smurfen faktiskt kan vara värd att lyssna på, och jag är väldigt nöjd med honom! Det är inte ovanligt att unghästarna testar en del i början när de kommer hit, det är inte så konstigt, det är ju en ny miljö med nya rutiner och nya människor. Dessutom börjar jag med nya saker och ställer andra krav, det gör att de ofta testar gränserna i början men det brukar ge med sig ganska snart. Jag tror verkligen att det är jättenyttigt för unghästarna att åka i väg en period för att få arbetas av andra människor och i en ny miljö!
 
Efter longeringen gjorde jag de förberedande uppsittningsövningar som jag brukar göra innan det är dags att sitta upp. Även om Szum är sutten på vill jag checka av detta innan jag kliver upp. Så jag har i dag klappat på sadeln, viftat med armarna och hoppat vid sidan. På vänster sida kunde jag hoppa och vifta med armarna hur mycket som helst, men när jag började hoppa på höger sida var han lite spänd först och gick åt sidan några steg. Ingen stor reaktion men en reaktion i alla fall, men efter att ha upprepad det några gånger kunde jag hoppa och vifta utan problem även på höger sida. Inte helt ovanligt att hästarna reagerar första gången man gör det, speciellt på höger sida eftersom de inte är lika van att man hanterar dom från den sidan. Avslutade med lite pallträning, det gick ut på att Szum skulle stå still vid pallen medan jag klappade på sadeln, lutade mig över honom och höll på med stigbyglarna. Det kändes lugnt! Nu är det dags att sitta upp nästa gång! 
 
Så här kan det se ut när jag sedan sitter upp, här är Totte när jag satt på honom för första gången! Det är snart ett år sedan! Tiden går fort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0