Vem är chefen?

Lugn dag i dag med, regnat mest hela dagen. Perfekt väder för att bokföra, göra budget och städa, så det har jag ägnat mig åt i dag.
 
Jobbade Szum också. Igår gick han emot framåtdrivningen så planen var jobba i genom det i dag. Jag jobbar honom på en liten volt runt mig, det är tydligen väldigt jobbigt och då vill han inte gå fram, utan i stället när jag petar till honom med spöet så börjar han bocka och fara omkring. I dom lägena i dag drev jag ut honom på en större volt där han fick arbeta framåt, ganska snabbt slutade han gå emot drivningen och acceptera vad jag ville. Men det som var intressant i dag var att jag jobbade honom rätt länge, och efterhand lyssnade han jättebra och gjorde som jag ville. Men han släppte inte. Med det menar jag att även om han gör som jag vill så gillar han det inte, ungefär som det kan vara på jobbet i bland. Man gör som chefen säger, för man vill ha sin lön, men man gillar det inte och sneglar lite snett på chefen när han inte ser! Lite så är det med Szum, han gör vad jag ber han om, men han tycker fortfarande att det är han som är kungen och bestämmer. Men det är ett steg åt rätt håll även om jag vill att han ska släppa efter, slappna av och gilla att jobba med mig, där är vi inte än men förhoppningsvis snart!
 
Efter jobbet vid hand hjälpte Malin mig så jag kunde sitta upp och skritta lite på honom. Red på volter runt Malin och gjorde en massa halter, och han lyssnade riktigt bra på mig! Det är skönt att det går bra det lilla jag sitter på honom, tror det är viktigt att ridningen inte blir ett tillfälle att testa och utmana för honom, utan att ridningen är ett arbete där han känner sig avspänd och tycker det är självklart att lyssna på mig. Och att jag får ta i genom allt stök och i frågasättande från marken, för som han beter sig i det arbetet emellanåt så skulle det inte vara roligt att sitta på!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0