Ridlärarträff och galen ridtur!

Vilken dag det blev!
Började tidigt i morse med att släppa ut hästarna och mocka för att sedan dra till Sundsvall på ridärarträff. Det var en väldigt intressant kurs med bra upplägg, temat var grunder och grundridning. Kursen leddes av Ingrid Jerlin som är lärare på Strömsholm och det var fem ekipage som red i tre grupper. Tycker att det var mycket som var intressant och mycket konkreta tips på hur man kan jobba med sitsarna och olika ridproblem.
 
Efter en snabbsväng på Birsta så ägnades eftermiddagen och kvällen åt hästarna hemma. Först ut var Orvar som jag longerade,  jobbade lite med att han skulle "gå fot" och se gjorde lite förberedande uppsittningsövningar med. Ni som följer bloggen vet ju vid det här laget vad det innebär, klappningar på sadeln, hoppande vid sidan och armviftande. Även om han är riden så vill jag checka av dessa saker innan jag sitter upp, och nog var han lite skeptisk när jag började hoppa vid sidan... Sen gjorde jag lite pallträning, han ville inte riktigt stå stilla, hängde lite och satt upp en gång. Det räckte för i dag då han var lite spänd och okoncentrerad, i morgon jobbar vi vidare.
 
Szum såg jag redan när jag tog från hagen att det inte var någon bra dag. Det har blåst hela dan och jag tog in honom precis i skymningen, och han och Oliven hade just busat runt i hagen. Han som brukar stå så snällt när jag gör i ordning honom hade i dag svårt att stå stilla. Och när jag började jobba honom utanför stallet var vi tillbaka där vi var för någon vecka sen. Laddad och frustrerad häst som mest for omkring, kändes som han var på en annan planet! Varje gång det blåste till så hoppade han i luften! Men efterhand som vi jobbade så varvade han ner och till slut var han lugn och följsam! Avslutade med att hänga några gånger (jag var ensam) och han stod helt lugnt, en helt annan häst än vad jag började med alltså! Efteråt blev jag förvånad att jag kom så långt på bara 20 min, det kändes som vi hållit på mycket längre! Jag kanske börjar hitta lite knappar på honom?
 
Sen redjag och Malin ut på Taggen och Oliven. Och det var då ett riktigt äventyr! Två lastbilar mötte vi, på bara några minuter, vi som nästan aldrig träffar på lastbilar när vi rider. Den första chafföen var väldigt budssig och väntade medan vi tog oss av vägen, den andre hade tydligen väldigt brått för han hade inte tid att vänta alls. Oliven galopperade i sidled och lastbilden var bara nån meter bakom, dom hann bara precis av vägen innan lastbilen susade förbi! Efter detta var våra hästar lite i gasen och inte blev det bättre av att vi dessutom träffade på lösa kalvar på vägen! Men vi tog oss hem även denna gång! Men nu är jag rätt trött!
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelie Hellberg

Hejsan! Jag lånade 2 bilder av dig på Corran, hoppas det var okej annars får du skriva tillbax så kan jag ta bort dem. Mvh Emelie :)

2012-10-25 @ 10:15:10
URL: http://emeliehellberg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0