Frimärken?

I bland känns det som man skulle vilja byta hobby, börja samla frimärken eller knyppla i stället. I dag är en sådan dag!
 
Ni som följer bloggen vet ju att jag haft en del hovtrassel i sommar och höst. Taggen stod en och halv vecka för tappskor och sen hann jag rida fyra dagar innan jag åkte bort i helgen. I gårkväll skulle jag rida men då hade han tappat en sko igen. Räkan har ju varit lite öm sen förra hovbölderna så jag har mest lufsat i skogen, tänkte skritta ut henne i dag men när jag tar in henne är hon halt och vill inte riktigt stödja på en framhov. Troligen en hovböld på gång igen då! Man kan bli less, jag vill ju rida och träna, inte bara ha hästar som står i hagen och glor! Men det blir nog bättre bara det bli vinter och vi kommer i från leran.
 
Jag tömkörde i alla fall Szum. Han fick ju också några dagars vila i helgen, hade väl hoppats lite på att han skulle ha smält träningen och att några poletter trillat ner under vilan men han var mest överladdad. Så dagens plan var att få honom rejält trött, helst i både kroppen och huvudet. Började med att jobba honom lite vid hand untanför stallet. När det kändes bra satte jag på tömmarna och tömkörde. Han gick i från gården helt utan protester och det kändes verkligen jättebra. Ända tills han fick syn på soptunnan som jag hade ställt vid vägen, den var tydligen livsfarlig och på några sekunder var vi tillbaka vid boxarna! Han var alldeles upp i varv och skulle absolut inte gå åt det hållet något mer, till slut hade han hoppat in i skogen och snurrat in sig själv med tömmarna i en björk! 
 
Tog och ledde ner honom till den livsfariga soptunnan, som vid närmare titt inte var så farlig och fortsatte jobbet. Efter några varv på volt bredvid den numera ofarliga soptunnan så gick vi vidare till en vändplats för att fortsätta. Arbetade honom på volt med ledad töm och sedan på åttvolter och småvolter med varvbyten i trav, och han blev då fin! På hemväg kunde han gå förbi hagarna utan att ens försöka dra till dom andra hästarna, och det vet jag inte om det hänt förut. Hn blir så fin och trevlig när han är med mig och inte har koncentrationen någon annanstans. Nu hoppas jag att detta sitter i ett tag!
 
Nu ska jag sova och hoppas på att allt känns bättre i morgon!
 
Två små bilder från när jag tömkörde Szum för några veckor sedan, ni får ta fram förstoringsglaset!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0