Dagen!

I morse när jag klev upp var det fruset, även om inte marken är riktigt frusen så gör det ändå leran lite stabilare. Började dagen med att tömköra Szum. Tänkte tömköra ut för lite omväxling, men Szum hade andra planer -han ville inte gå från gården! Efter lite vilda disskutioner blev det ändå som jag ville och vi kom upp i skogen. Men om man tycker det är svårt att parera en trotsig häst i tömmar på slät mark så kan jag berätta att det inte är lättare i skogen! Det finns mycket som både tömmarna, hästen och en själv kan fastna i, som buskar, träd och stockar. Nu gick det ändå som jag ville och vi kunde styra runt träd och så i skogen.
 
Sen longerade jag Orvar, fjordingen. Det gick jättebra, longerade i skritt och trav både utan och med inspänning. Då jag inte visste om han hade hått inspänd förut så börjde jag med den löst men den brydde han sig inte över. När vi kom tillbaka till gården var, typsikt nog, slamtömningsbilen där! Jag har min slambrunn precis bakom stallet. Det blev bra miljöträning för Orvar när det lät precis utanför boxen. 
 
Efter en snabblunch så tog jag in en nyrullad tagg, full med blöt lera! Han skulle följa med mig till ridhuset och et kändes inte så roligt att åka med en lerig häst, men det fick bli så i dag. Väl framme hade det torkat och gick borsta bort, och det var inte så många i ridhuset som såg oss..
 
Började med att tömköra en häst åt en kund, har tömkört den några gånger nu och det är en väldigt trevlig häst. Roligt att se att den även musklat sig väldigt fint sen jag tömkörde den första gången för typ en månad sen. När en häst rundar sig så bra på så kort tid så har man bra foder och ett bra upplägg på träning och ridning.
 
Red Taggen som var väldigt spänd och stum i kroppen, inte så konstigt eftersom han inte jobbat så mycket på slutet. Red igenom honom på marken noggrannt innan jag hoppade några sockerbitshinder. Gjorde en av mina favoritövningar, travbommar på ena sidan av volten -galoppfattning- litet hinder -avbrott och travbommarna igen. På hemvägen ahde jag en lektion och Taggen var rätt less innan vi var hemma.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0