Överskottsenergi!

I dag har det varit gott om överskottsenergi på hästarna, önskar bara att jag hade samma energi! 
 
Började med en lugn morgon med lite pyssel inne innan jag drog i gång med ridningen. Först ut var Orvar, han var pigg men ändå var han dagens lugnaste häst... Skrittade ut en sväng i skogen först, styrde runt träd och över stockar som uppvärmning innan vi red dressyr hemma. Och det kanske inte var riktigt som igår på clinicen för Martin, men han blev faktiskt jättefin! Började i skritt med att flytta ut honom mot yttertygeln och försöka få honom att forma sig i innersidan, det går rätt bra i skritt men när jag började trava hade jag nog med att bara hålla honom på min volt. Men efter lite jobb släppte han även i traven och blev riktigt fin! Han kommer bli så fin att rida när han blir lite mer färdig!
 
Sen red jag ut på Räkan, som var som en bomb! Red på några stigar där vi brukar galoppera och där hästarna alltid är glada och busiga, valde den turen för att jag trodde underlaget skulle vara bra där, vilket det även var, men det kanske inte var lämpligaste svängen när hon var så laddad. Vi travade bara, gjorde ett galoppförsök men det resulterade bara i en massa konstiga hopp och bocksprång och ännu mer spänd häst, och jag hade fullt upp att hålla ordning på henne i trav. Det blev en spännade och inte så avslappnade tur, men det känns som hon är helt fräsch nu i alla fall!
 
Så var det Szums tur, att han var pigg hade jag märkt redan på morgonen. Han brukar vara som en prins att leda ut men i morse hoppade och studsade han, det hade även börjat blåsa lite tills det var hans tur att jobba. Började jobba honom vid hand nere vid boxarna men han var okoncentrerad, laddad och lyssnade dåligt, kändes som vi hade backat flera veckor igen. Ändrade min plan och bestämde mig för att han behövde rasta av sig. Gick upp på gräsplanen där jag brukar rida och longerade lite, lät han springa av sig lite i båda varv innan jag började jobba honom igen. Gick i genom våra övningar både uppe på gräsplanen och lite vid boxarna. Då var han helt cool igen. Ville bara testa lite så jag satt upp på honom en gång, red inget utan ville bara kolla hur han kändes. Han var helt avspänd och nöjd, ett ganska bra jobb när han går från överladdad och frustrerad till avspänd, nöjd och cool på mindre än en halvtimme!
 
Efter en snabbvända inne som innefattade både kakbak och pannkakslagning (och ätning) så kom Malin, och vi drog till ridhuset med Oliven och Tagg. Även Taggen var frustrerad och överladdad. Första galopperna var nog mer bakutsparkar än galoppsprång, men efter en halvtimmes jobb kunde vi faktiskt galoppera flera varv utan bakutar. Blev inte så mycket hoppning för våran del, vi rullade över några låga räcken på volter för att få bort lite spänningar, för det har han gott om, men det var inte läge för någon mer avancerad hoppning. Sista varven så kändes han nästan som vanligt i galoppen och hoppningen. Men tydligt är att han behöver mera sånt här jobb för att få bort spänningar och jobba mer avspänt.
 
Dagar som denna är det lätt att undra vad man håller på med egentligen? Finns det ingen lugnare hobby där man slipper riskera livet, typ virkning? Men hur det nu är så går det ju oftast bra, man reder ju ut det för det mesta och man får lite spänning i livet på köpet. Men det kanske är läge att kolla över sin försäkring?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0