Ridhusdrömmar!

Det har varit härligt väder med några minusgrader och sol i dag, men underlaget är så tråkigt så här års! Stenhårt och ojämnt, hästarna blir spända och det är inte alls lika roligt varken att rida eller ha träningar. Det är nu man drömmer om ett ridhus! Jag trivs ju egentligen bäst utomhus för det mesta men just nu skulle ett ridhus sitta fint, någon som vill sponsra?
 
Började dagen med att rida ut Orvar med Malin och Oliven. Det blev en ganska jobbig tur för honom med mycket trav och vi fick även till två galoppfattningar! Den första galoppen blev bara några språng men nästa blev längre, men vi måste jobba mycket mer med både fattningen och att han ska orka behålla galoppen sen. Men det blir nog! Det var i alla fall en trött fjordis på hemvägen.
 
Sen red jag ut Taggen, han var överladdad och frustrerad. Det har blivit en ond cirkel nu, han blir mer och mer laddad och därmed, och med det underlag som är nu, så gör uteritterna honom nästan mer laddad eftersom han inte får bort överskottsenergin då det är svårt att galoppera eller trava på ordentligt. Men ska försöka ta honom till ridhuset i helgen så kanske det blir lite bättre. På eftermiddan tömkörde jag först Räkan, som har tappat väldigt mycket under vilan men som fick till några bra övergångar skritt-trav i alla fall. Och sedan Szum, som jag bara jobbade med att han skulle vara lugn och avspänd. Det gick ändå rätt bra, han började jaga upp sig lite i början men det släppte sen, och han var riktigt fin!
 
Kvällen ägnades åt lektioner, de jag skulle ha haft igår när blåsten ställde till det. Och även här märks det tråkiga underlaget, inte alls lika roligt att träna när det är hårt och man ser att hästarna inte kommer till sin rätt. Det gäller att vara klurig och komma på mycket övningar som inte kräver så högt tempo men som ändå ger bra ridning!
 
Räkan och jag i ridhuset i vintras, i dag har jag drömt om ett eget ridhus! Det gör nog Räkan med, hon hatar detta hårda, hemska underlag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0