Regn och fina hästar!

I dag har vädret varit riktigt pissigt, regn och några plusgrader, leran är tillbaka och det är så tråkigt! Men dagen har lyfts av flera fina hästar!
 
Dagen började bra med tömkörning av Orvar. Han blir så fin när han släpper till, rund och fin i formen och man ser hur han kommer upp med ryggen, så roligt! Fortsatte med lite dressyr på Räkan. Hon var betydligt lugnare i dag än på gårdagens tur och jobbade på bättre än i ridhuset i tisdags, ännu är det en bit kvar dit hon var i somras men det går åt rätt håll. 
 
Sen red jag ut och galopperade med Taggen. Han var betydligt mer sansad än igår men jag höll ett stadig tag i manen och trampade i stigbyglarna, och det behövdes emellanåt. Men det känns bra att han fått komma ut och galoppera lite eftersom det faktiskt tar bort en del spänningar. Kvar att jobba var Szum, han tog jag utanför stallet. Jobbade han från marken först och sen skrittade jag några varv. Vi hade oväntad publik, grannen var här och körde balar och fick stopp på traktorn så han tittade lite, han tyckte det var stor skillnad på Szum och hans attityd. Roligt att få ett omdöme utifrån, jag tycker själv det är skillnad på honom men trodde inte andra skulle märka det så väl.
 
Efter att vi fått i gång traktorn igen och dragit upp min bil, som hamnat i diket efter att vi använd den att startat traktorn med (givetvis i värsta leran) så åkte jag i väg för lektioner. När jag kom till första stället, där jag skulle rida en häst, var det misstänkt tomt och mörkt i stallet... Jag hade skickat fel tid till dom, en timme senare! Det händer inte så ofta att jag strular till tiderna (egentligen oväntat sällan med tanke på att jag skicarut ca 15 tider per vecka) men det händer ju någon gång i bland... Nu var dom flexibla och på en kvart var hästen sadlad och klar, och jag hann i tid till nästa ställe. Nordisen jag red var fin och jag fick några "magic moments" på den! Hade sedan två träningar med fina hästar och bra ridning.
 
Kvällen ägnades åt pizza och sen kaffe och glass hos en komps. Man kan ha sämre söndagar!
 
Orvar imponerar verkligen på mig! Trevlig och riktigt fin att rida eller som i dag när jag tömkörde!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0