Löshoppningsdag!

I dag har det varit en heldag i ridhuset! Vi åkte i morse med Szum, Orvar och Oliver. 6 hästar löshoppade vi på förmiddan, jag red Orvar, vi åt lunch och fikade, jag hade en träning och avslutade med att jobba Szum. Det var mörkt och jag var rejält trött innan vi var hemma igen, men det blev en jätterolig dag!
 
Först ut att löshoppa var den islänning som var med förra gången vi löshoppade. Då var den lite osäker och försökte vända några gånger, i dag visste den precis vad den skulle göra och bjöd fint! Den hoppar inte så tokigt och i dag gled den över 90 cm. Sen var det Orvars tur, han har inte löshoppat förut och tittade lite i början. Han fick hoppa lågt och enkelt, och när han hade fattat vad han skulle göra och bjöd bra så fick han avsluta. Efter honom löshoppade vi en annan fjording som är uppstallad på ridskolan, den är hopptävlad och i dag hoppade den 1.05 m.
 
Sen var det Szums tur, han var ju vaäldigt laddad sist vi löshoppade och för att få honom mer koncentrerad på hoppningen lade vi in ett hinder till, på studsavstånd framför hjälphindret. Det hjälpte lite i alla fall, det var full fart i dag med men han hoppade lite bättre. På slutet låg hindret på 1,10m och då rev han grovt med bakbenen, han fick ta om och då rättade han sig bra och lyfte bakbenen rejält. Det är ju precis det man vill se, att de rättar sig efter en rivning och inte gör samma misstag igen.
 
Oliver lekte mest runt inne på löshoppningen, han laddade och brallade och hoppade lätt över 1,30m! I bland känns han lite dryg, han brallar och drar järnet genom kurvan och hoppar sedan hindret som ingenting, saktar av efteråt och ser helt oberörd ut. I hans värld är han verkligen kungen och hans självförtroende är stort, han tycker nog helt enkelt att han är bäst och oövervinnlig! Vi avslutade med att hoppa en häst till, ett vuxet halvblod som påminner mycket om Räkan, hon hoppade fint upp till 1,05m sen försvann självförtroendet för dagen och hon fick avsluta lägre. 
 
Jag red Orvar, han skötte sig fint fast det var första gången han reds i ridhuset, vi travade bommar och gjorde lite volter runt hindren som stod framme. Provade hoppa ett litet hinder, vilket gick bra två av tre försök och fick även till en galopp även om dn var kort. Till veckan ska vi ta tag i galoppen men det känns bra att vi tjuvstartat lite. Sen blev det pastasallad och fika.
 
På eftermiddan red Malin och en tjej till hoppträning, hästarna var väl framme efter löshoppningen. Det är ofta så att hästarna är fina att rida och hoppar bra efter man har löshoppat! Avslutade med att jobba Szum lite i ridhuset. Han var spänd i början men jag jobbade med mina markövnngar en stund och då koncentrerade han sig och coolade ner. Jag skrittade lite på honom, Malin höll i linan men den är numera lite mer utsläppt. Red volter och halter som vanligt. Sist jag satt på honom i ridhuset var han myckt mera spänd så lite framsteg är det ju i alla fall. 
 
Kungen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0