Blåbärshoppning!

I dag var det blåbärshoppning som gällde för Orvar! Vi åkte dit tillsammans med Malin och Oliver, och vi kan minst sagt säga att Orvar var lite uppspelt över att vara med på sin första tävling. Direkt när vi lastade ur så blåste han och steppade runt, när vi sedan kom in i ridhuset blev det lite för myckt för honom med massor av hästar, hinder, julklappar, publik, barn som sprang och allt annat. Efter att ha lett honom några varv där inne insåg jag att det var bättre att försöka rida fram ute först, när han lugnat ner sig lite kunde vi hoppa fram några språng inne.
 
Själva starten, på den kanske inte så respektingivande höjden 40 cm, gick riktigt bra! Han var rätt lugn och lyssnade jättebra, han tittade lite på julklapparna och blev rädd för flaggen men inget annat. Vi fick, trots att han egentligen kunde kliva över, en vägran men ajg är ändå nöjd. För våran del var inte hindren det viktiga utan miljöträningen med att rida fram och starta, jag tror han har många intryck att smälta nu! Jätteduktig tycker jag att han var i alla fall! 
 
Malin red KM med Oliver, men han var spänd och bockade en del efter hindren, dock var de felfria i alla fall. När vi kom hem igen longerade jag galoppprogrammet med Räkan innan jag drog vidare på aloe vera party! Ska försöka jobba med galopp programmet med Räkan nu för att få lite ordning på henne igen!
 
Dom här bilderna från i dag är tagna av Orvars matte Monica Andresson:
Inne i ridhuset!
 
Efter avslutad ritt!
 
SötOrvar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0