Inspiration!

I dag har jag arit i Östersund på Lantbruksdagarna, därdet varit föreläsningar och seminarium. Först pratade Helena Lundbäck om sitt företag och sin bakgrund. Efter henne var det en mycket bra föreläsning som var som en hel show, det var en kille som sålde t-shirts och berättade om hur han lyckats göra ett varumärke av att han kom från en liten byhåla. Underhållande och riktigt bra, med bra pr kan man sälja allt -även t-shirts för 800 kr! Efter lunchen var det valbara seminarium, jag gick på hästspåret där Helena höll en föreläsning till, denna gång mer riktad till hästföretagare. Förutom det så berättade Anette Ovesson, Stuteri Salmonbay om sin verksamhet och att man kan föda upp internationella tävlingshästar i Jämtland, samt "Rid i Jorm" höll en bra föreläsning om sitt företag.

Så vad tar jag med mig efter dagen? Att man ska försöka se möjligheterna där man bor i stället för svårigheterna, visst har vi långa avstånd i Norrland men vi har mycket annat som är bra och ger konkurrensfördelar. Man ska i stället vara stolt över vart man kommer i från, och jobba för bygden. Att våga satsa, och göra sina misstag, dom lär man sig av och kunskapen bär man alltid med sig!

Nu ska jag försöka jobba med detta, för kan man sälja t-shirts för 800 kr så måste man ju kunna sälja hästutbildning -eller vad tror ni?


Utbildning, inridning och visning av unghästar är det jag vill jobba med på heltid i framtiden, nu gäller det att jobba med marknadsföring och pr för att nå det!

Väl hemma så tog jag ut Peppe och provade att longera honom lite. Det gick ganska bra efterhand, testade även lite start och stopp från marken vilket fungerade mycket bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0