Första uteritten!

I dag red jag ut Peppe för första gången! Malin red med på Räkan som draghjälp och moraliskt stöd, han var lite spänd i början men det släppte ganska fort och han var verkligen jätteduktig! Jag har ju bara ridit honom utan ledare i lördags, så det var lite spännande men det är så nyttigt för dom att få gå ut efter en annan häst. Det ger mycket mer än att försöka styra runt dom på banan. I skogen får dom bjudning och styrningen kommer naturligt. För Peppes del kommer det bli mycket ridning i skogen nu i början så han får träna upp sin balans, och få lite styrka i sin stora och gängliga kropp. De första turerna med unghästarna är speciella och det är så roligt när det går så här bra!

Även Corran har fått ett bra jobb i skogen i dag, henne travade och galopperade jag på stigar i skogen och fick ett väldigt fint stöd i handen! Dessutom fick vi flera fina och klockrena höger fattingar, på rakt spår, den galoppen kan vara lite svår att fatta i bland men i skogen går det oftast bra. Det är verkligen nyttigt för hästarna, och speciellt unghästarna, att få jobba i skogen. Man får så mycket naturligt, som bjudning, avspändhet och lösgjordhet! Jag tror verkligen på konceptet att utbilda hästarna i skogen!

Även de äldre grabbarna, Taggen och Oliver, fick gå en uteritt i dag. Och på eftermiddagen var jag i väg och hade en träning. Denna gång för en tjej med islandshäst. Man kan inte säga annat än att jag har förmånen att få ha alla typer av ekipage, och det är så roligt!


Jag och Peppe i lördags när vi red utan lina för första gången!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0