Äntligen!

I dag var det äntligen dags för hoppträning igen! Var alldeles för längesen sist! Jag tycker det är viktigt att träna kontinuerligt, och för olika tränare, dels för att utveckla min egen ridning och mina hästar men även för att få inspiration och ideer till mina egna träningar. I dag red jag för Monia Häggkvist i Sollefteå, med Taggen.

Taggen har tyvärr inte hoppat sen tävlingen och jag var lite orolig att han skulle bli väldigt laddad, därför kändes det så bra att han var lugn och koncentrerad på uppvärmningen. Men tyvärr varade det lugnet inte så länge, när vi skulle börja med galoppbommar så började han direkt att tagga till, blev ett antal skutt, bakutsparkar och kast åt olika håll. Trots detta är jag väldigt nöjd med träningen. Tyckte jag fick bra hjälp med hur jag ska rida honom för att få ordning på rivningarna. Det känns jättebra att jag får lite tips och riktlinjer hur jag ska rida honom. Dessutom är det ju alltid barnsligt roligt att få beröm för sin häst! Nu jäklar ska vi träna!

Hemma igen så jobbade jag de andra hästarna. Räkan tömkörde jag, ska försöka få lite ordning på ryggen på henne (tror hon har spänt sig av allt regnande och lera de sista veckorna) så det blir tömkörning några dagar nu, jag var rätt nöjd med henne på slutet även om jag vill ha mer "swing" i ryggen. Peppe longerade jag och sen hjälpte Malin mig så jag kunde hänga lite i dag med. Vi gjorde ungefär samma som i går men med skillnaden att vi i dag gick lite längre sträcka när jag hängde, och även att vi svängde lite. Avslutade dagen med en mystur på Corran.


Förra gången jag tränade hoppning i Sollefteå var i höstas, alldeles för längesen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0