Matfors!

Gårdagens kvällstävling i Matfors blev inte riktigt som vanligt, men hästarna skötte sig bra! Det brukar vara sol och fint väder, igår var det blåst och på slutet nästan storm, men vi slapp regnet och det är jag tacksam för!
 
I första klassen startade jag Räkan som efteranmäld, det var väldigt struligt på framhoppningen för det fanns inga startlistor och inen visste när vi startade. Räkan var spänd, en del säkert pga vädret, men framåt. Inne på banan var hon rikigt på hugget i början på banan, men sen fick vi två stopp på hinder 4, en oxer med grind precis från utgången. Resten av banan hoppade hon felfritt men med det krävdes lite ridning från mig, men runt kom vi! Taggen var laddad och vi var felfria i både grunden och omhoppningen, riktigt roligt!
 
I 1 meter startade jag bara Taggen, nu blåste det rejält. Precis när jag kom in på framhoppningen, hade bara galopperat ett varv, så händer det en otäck olycka där. Ett ekipage går omkull precis efter oxern, och hästen ligger på ryttaren, de får loss henne men hon är skadad och de måste ringa efter ambulans. Väldigt otäckt var det, jag lyckades dessutom se nästa hela omkullridningen, det är bara att hoppas att tjejen klarade sig bra. I stället för att vänta på att framhoppningen ska öppna igen så väljer jag att starta utan att hoppa fram. Vi var lite okoncentrerade, men det kändes riktigt bra i början, vi fick en rivning på en oxer som vi kom fel på annars hade han mycket luft i sprången. Sista linjen var en oxer med granris där Taggen tvekade men hoppade ändå, jag blev så glad att jag glömde sista hindret och fick lägga en volt. Mycket klantigt av mig! Malin var felfri i båda klasserna, riktigt bra jobbat. Det blev en lite strulig tävling, och med en lite olustig känsla. Det är så lätt att det händer en olycka, och man blir återigen påmind om att det är stora djur vi jobbar med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0