Tänk vad ett litet bensnöre kan ställa till med!

Jag har inte riktigt haft något flyt i dag, utan det har varit lite känslan av stolpe ut.. Och det började redan i morse när jag skulle ta ut hästarna. Taggen var helt tokig när jag skulle leda ut dom, bockade på stället och var allmänt stökig vilket slutade med att jag tappade både han och Oliver. Orsaken? Ett bensnöre på Taggens täcke hade gått sönder och slog mot hans ben.. Det till att vara känslig! Hästarna fångades in snabbt, bensnöret avlägsnades och jag kunde äta frukost sen i lugn och ro!

Malin och jag red ut på Oliver och Corran sen, Corran var jätterolig att rida i dag och skötte sig utmärkt. Men när jag höll på tränsa av blev hon skrämd av något och hoppade i väg, oturligt nog tog hon vägen över mina fötter! Den ena foten blev mosad under hennes hov medan den andre foten fick en smäll på fotknölen, aj! Sen lyckades jag även få ett tjuvnyp av Totte, inte riktigt min dag i dag!


Totte var lite spänd när jag satt på honom i dag, så vi behöll linan på i dag med. Vi får se hur det känns med honom i morgon!

Mina hästar red jag hemma, Räkan hoppade jag en låg kombination med galoppbom. Det kändes bra i höger varv där tog hon bra tag i hindren medan vänster varv var en katastrof. Tror att det berodde på att jag inte fick till svängen lika bra i det varvet. Taggen hade jag också tänkt hoppa lite, men innan jag var nöjd med galoppfattningarna så hade det börjat skymma så då travhoppade vi bara några språng innan vi avslutade! Kvällen ägnades åt lektioner, vilket var roligt då det gick bra för alla som red. Det är så kul när man har ett syfte med lektionen och det verkligen uppnås!

Kommentarer
Postat av: Julia

Oj vilken otursdag. Själv var jag och Lexus ute i snövädret med sadeln på och övade på att jag står på en pall bredvid honom. Jag brukar rycka och klappa på sadeln samt ta över helan honom. Idag tyngde vi ner sadeln lite grann och drog i stigbyglar. Han var lugn. (Det där med bensnöret ger mig en förhoppning av att min häst inte är den känsligaste trots allt.) :-P

2012-01-18 @ 23:31:25
Postat av: Nilla

Det verkar ju gå jättebra för dig Julia, du ska se att han snart är insutten! Precis så brukar jag göra med, samt hoppa vid sidorna och vifta på armarna!

Båda mina fullblod är känsliga, men på olika sätt. Räkan är inte så brydd men hon får i stället sår och skav av allt, men det är väl så med fullbloden!

2012-01-19 @ 09:10:37
URL: http://nillashast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0