Svar på fråga!

Fick en fråga om hur länge utbildingshästarna är här, tycker det är en fråga som har intresse för fler så därför svarar jag med ett inlägg.

Kommentar från Julia:
Hur länge ska Totte stå hos dig på inridning? Hur länge brukar träningshästarna vara hos dig?

Hur länge Totte ska vara här har vi inte bestämt. Vi håller kontakten och ser hur han utvecklas. Det är väldigt olika hur länge hästarna är här. Oftast från en månad upp till tre månader. Det beror ju dels på vad hästen ska göra, hur det passar in i ägarnas liv och hur det fungerar här sedan. Men en månad är egentligen ett minimum om man ska hinna göra något, är det mycket som ska ändras (tex. tillridning där hästens arbetsforma ska ändras) så är en månad väldigt kort tid. Man kan se det som en renovering, tex. en häst som är här på tillridning eller omskolning, på en kortare tid hinner man dra upp linjerna för renoveringen och fylla verktygslådan med rätt verktyg och sedan blir det upp till ägaren att göra mycket av jobbet sedan. Ju längre hästen är här desto mer blir befäst, och därmed blir det mindre och lättare renoveringsjobb som är kvar! Men jag rekomenderar att man oavsett tar lite hjälp i början, tex. rider lektioner och träningar, då är det lättare att få ut maximalt av utbildningen!

Vad det gäller inridning så beror det ju på hur förberdd hästen är innan den kommer och hur mycket ägaren vill att den ska ha gjort under tiden den är här. Men på 6 veckor brukar hästarna vara ridna i alla tre gångarter och ridna i skogen, om det inte varit en besvärlig inridning så man fått ta det väldigt lugnt.

Men man kan givetvis lämna hästen på kortare tid också, tex. om man ska på semester och vill ha hästen underhållsriden under tiden. Men att korrigera ett problem på ett par veckor förstår nog de flesta att det är svårt!

Jag försöker ha en dialog med ägarna, och i bland stannar hästarna längre än det var tänkt från början. Man har ju som ägare möjlighet att komma hit och kolla på sin häst under tiden, och då är det ofta lättare att kunna säga om det är dags att ta hem hästen.


Corran i somras när jag började med henne!


Kommentarer
Postat av: julia

Bra svar. Tänkte lämna min där så länge det behövs :-)

2012-01-14 @ 16:29:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0