Nu börjar allvaret!

I dag började allvaret för Totte, efter att ha gått i hagen några dagar för att vänja in sig här så började vi jobba lite i dag. Inte något värre jobb än, men någonstans måste vi ju börja! Så i dag tog jag in honom ensam, borstade, sadlade och tränsade. Sen gick vi en liten promenad, kollade att broms och start fungerade från marken och longerade lite. Det gick jättebra, så nu är det bara att forsätta jobbet till veckan!

Jag hann även med att rida Corran och Taggen, de fick jobba med bommar. Corran var lite spänd och okoncentrerad i början men det släppte sen, medan Taggen var lite loj. Med honom blev det mycket galoppjobb, vilket var jättebra för det behöver vi verkligen. Fick inte till galoppen riktigt som jag vill, men det känns mycket bättre nu när jag faktiskt har kunnat jobba i genom den lite. Problemet är att han står emot lite och inte galopperar framåt och igenom kroppen, han har egentligen en bra grundgalopp men just nu känns den mest som han har handbromsen i! Och inte blir det lättare av att han kickar och studsar i galoppen hela tiden..

På eftermiddagen hade jag lektioner på ett nytt ställe, med två nya ryttare. Det är jättekul med nya elever och att få se nya ställen tycker jag, jag hoppas de fortsätter att rida framöver! I kväll tänker jag inte göra mer än att ta in hästarna och elda, verkar bli kallt i natt!

Kommentarer
Postat av: MariaM-L

Skönt att det började så bra med Totten:) Alltid bra att ha lite "på kontot" när det kommer tillfällen med strul.

2012-01-09 @ 08:37:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0