Enkla byten!

Jag tycker man ska våga "leka" lite i dressyren, prova på olika rörelser och övningar även om man kanske inte är riktigt helt färdig för dom ännu. Men det är ju givetvis viktigt att man håller kraven låga och inte börjar bråka med hästen om det inte fungerar. I dag lekte jag och Räkan lite med en början till enkla byten!

Enkelt byte är inte, som många tror, galoppombyte i språnget, utan man rider i galopp går ner till skritt (utan travsteg) rider några steg i samlad skritt och sedan fattar den andra galoppen. Detta är en bra förberedelse för att sedan göra galoppombyten i språnget.

Oftast görs ju detta vid varvbyte, men när jag red Räkan i dag så var underlaget bäst på spåret så jag höll mig där. Jag gjorde så att jag fattade förvänd galopp ur skritt, saktade sedan av till skritt och fattade sedan rättvänd galopp, och sedan ner till skritt igen osv. Tyckte det gick rätt hyfsat, det var svårare i höger varv för där har hon svårare att fatta förvänd. Sen hade vi några travsteg i avsaktningen och även för lång skrittsträcka men det ska vi nog kunna jobba bort med lite träning. Roligt var det, och Räkan blev riktigt trött av alla fattningar och avsaktningar. Det är ju bra styrke träning och även bra för galoppen! Dessutom bra lydnadsövning att kunna växla mellan att fatta förvänd och rätt galopp!

Taggen reds i dag igen efter fem dagars vila, blev en kortare tur ut i snön och sedan lite dressyr. Han kickade lite i galoppen men annars kändes han helt okej. Corran fick agera snöröjare i dag, vi red upp stigen i skogen hemma, den var rätt översnöad och vi var som två snögubbar när vi kom tillbaka. Det blev även lite galopp i sommarhagen efteråt, det är så roligt att galoppera i snön och ännu roligare att Corran orkar galoppera längre och bättre för varje gång!

Så här såg Corrans hals ut i dag under ridturen, till saken hör att det ju inte snöade något utan all snö är från träden och grenarna som vi red i genom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0