Hästar och kyla!

I morse var det -29 grader så något bättre än igår, men bara någon timme senare har det redan blivit ett par grader varmare, skönt för då känns det som det finns hopp! Hästarna är i alla fall utsläppta, fodrade och vattnade!

En sak som jag har funderat på dessa kalla dagar är det här med hästar och utevistelse när det är kallt. Jag förstår de som måste ha hästarna inne längre pga frysrisken i stallet, men jag har läst många gånger på Facebook och i bloggar att folks hästarna inte vill vara ute och att de är inne för att inte frysa. Jag undrar om det är något fel på mina hästar?

Jag har ganska frusan hästar, vi har inte jättemycket täcken på dom (brudarna har halstäcken och Oliver o Taggen fick ett ylletäcke under sin vanliga vintertäcken). De har varit ute från åtta på morgonen till sju på kvällen, grabbarna frös lite första kvällen när vi bytte täcken på dom annars har de inte frusit eller visat teckan på att vilja in. Tvärtom så har Oliver börjat banka för att gå ut vid sex-sju tiden på morgonen, och de har haft ordentligt brått ut på morgonen. Och brudarna har ju varit ute på lösdriften hela nätterna.

Är det något fel på mina hästar? Eller är hemligheten bara fri tillgång på foder och att jag vattnar dom med ljummet vatten fyra gånger per dag? Mina hästar verkar i alla fall helnöjda och busar i hagarna värre än vanligt!

Vad tycker ni? Mår hästar bäst att vara ute och kunna röra sig fritt eller ska dom vara inomhus när det är så här kallt? Är jag fel ute när jag låter mina hästar var ute och har de i oisolerade boxar?


Corran tycks trivas ute!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Det är nog mycket vad det är vana vid hästarna. Alla hästarna på ridis kom ut tidigt imorse och de var alla pigga och ivriga att få komma ut :)

2012-02-05 @ 20:31:35
URL: http://payment.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0