Clinic!

I dag lessnade jag och malin på kylan och åkte ner till Sundsvall för att titta på hoppclinic med Maria Gretzer. Och jag tror det var precis vad jag behövde efter den här tråkiga helgen när det inte gått att rida.

Clinicen började med att Maria red två hästar, en femåring och en äldre, och sen hade hon två grupper, en ponnygrupp och en med stora hästar. Tycker att det var mycket som var bra, bra övningar, en hel del bra kommentarer, fina hästar och bra ridning, dock drog den ut väldigt på tiden vilket kändes lite segt när man har en bit hem sen. Det var väl inga nyheter men hon tryckte på mycket saker som jag tycker är bra. Det jag främst tar med mig från clinicen är:
-Att vara nogrann med detaljerna, och med grunderna. Varje sväng, varje vändning eller övergång är viktig! Och hon tryckte mycket på vägarna, speciellt efter hindren.
-Att grundjobbet får ta tid! Maria la ner mycket tid på markjobbet, först i trav och sen i galopp innan hon började hoppa. Hon ville att hästarna skulle gå fram till ett jämnt stöd på båda tyglarna och var tydlig med att hon inte ville ha i hopdragna halsar!
-Att man verkligen kan rida i den lite större galoppen, att man inte bara jobbar med att korta upp galoppen utan kan ha hästen lydig och ridbar i en fräsch och kraftigare galopp.

Nu är jag superladdad, vill egentligen genast ut och rida och hoppa! Och ha träningar, längtar tills jag få ha hoppträning nästa gång! Jag hoppas jag kan hålla fast vid den här känslan och energin under veckan!


Det blev tyvärr inga bra bilder under clinicen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0