Utbildningshästar 2012

Det är väl så här i slutet av året dags att summera det år som varit och sedan blicka framåt. 2012 har verkligen varit ett bra år vad det gäller utbildnings och inridningshästar, och det är ju jättekul eftersom det är vad jag tänkt satsa på framöver. Här kommer en liten sammanfattning av de hästar som varit här under året:
 
Corran:
Född: 2007 e.Cagancho-Sack
Corran var ju kvar här sedan året innan. Ett mysigt och socialt sto med fina förutsättningar att bli en bra dressyrhäst. Hon flyttade hem igen i september och lämnade ett stort tomrum efter sig då det var en häst som var väldigt rolig att rida och så himla mysig.
 
 
Totte:
Född: 2009 Livmoderimport från Lettland
Totte kom hit i början av januari. En liten, cool och positiv treåring, som även kunde hitta på en del hyss. Han var sutten på innan han kom hit, och inridningen gick väldigt lätt. Jag red honom även några gånger under sommaren innan han tragiskt fick tas bort pga kolik under hösten. Så tråkigt på en så trevlig häst!
 
En av de första uteritterna med Totte.
 
Peppe:
Född: 2009
Peppe, eller Skramlet som han kallades här, kom i början av maj. Då var han väldigt tunn och efter i utbildningen, och även om han snabbt tog sig i hullet så var han väldigt valpig. Men en otroligt social och mysig häst, han var kvar hela sommaren och både jag och Malin som äger Oliver gillade honom mycket. Lugn och cool herre som dock fortfarande var lite valpig och sen,
 
Cornelis:
Född:2007 Import Holland
Cornelis kom vid midsommar, han var lite riden men hade stått ett tag innan han kom till mig. En försiktig häst som verkligen inte ville bli fångad i hagen, men väldigt rolig att rida! 
 
 
Sickan:
Född: 2008 
Sickan var ju här även i fjol och hennes ägare rider lektioner för mig. Nu skulle hon vara här ett par veckor medan ägarinnan var på semester. Oturligt nog gjorde Sickan illa sig redan en av de första dagarna så hon började sin vistelse med veterinärbesök och vila. 
 
Sickan med sjukbandage
 
Lexus:
Född: 2009 Arab
Lexus var här en månad för inridning, hans inridning var påbörjad innan men det hade varit lite stök så vi gick försiktigt fram med honom. Jag hade träffat honom och suttit på honom några gånger innan han kom hit. Efter en månad kunde hans ägare rida ut honom en sväng och även trava när hon var här och hämtade honom, tycker jag ändå kändes bra eftersom han varit här så kort tid och vi verkligen gått lugnt fram med honom.
 
 
Szum:
Född: 2007 Import Polen
När Cornelis åkte hem så kom i stället Szum från samma ägare. Szum var sutten på och även lite, lite riden i Polen men det var över ett år sedan. Han var vädigt stökig i början,  jag åkte av honom efter någon vecka och fick lägga mycket jobb på arbeta honom från marken. Han blev visst kvar här då jag köpte honom efter att han varit här någon månad.
 
Orvar: 
Född: 2007 Fjording
En glad och positiv häst som var lite busig och tittig. Han fick jobba mycket med miljöträning och var bland annat på blåbärshoppning, 40 cm! Och så himla söt!
 
 
Som ni ser har det varit en härlig bladning av hästar här under året, och det är ju det som är så roligt, att få jobba med mpånga olika typer av hästar. Nu hoppas jag att det även under 2013 ska komma många hästar, gärna av olika raser och typer, och med olika problem och mål. Lediga platser finna hela vintern och våren!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0